//
TÂRG TRADIȚIONAL LA VOINEȘTI Reviewed by Momizat on . Ca-n fiecare an, în această perioadă, comuna Voinești a prins viață parcă mai mult ca oricând, în localitatea renumită pentru merele pe cât de gustoase, pe atât Ca-n fiecare an, în această perioadă, comuna Voinești a prins viață parcă mai mult ca oricând, în localitatea renumită pentru merele pe cât de gustoase, pe atât Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » TÂRG TRADIȚIONAL LA VOINEȘTI

TÂRG TRADIȚIONAL LA VOINEȘTI

TÂRG TRADIȚIONAL LA VOINEȘTI

Ca-n fiecare an, în această perioadă, comuna Voinești a prins viață parcă mai mult ca oricând, în localitatea renumită pentru merele pe cât de gustoase, pe atât de căutate, având loc târgul organizat cu ocazia sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Și pentru că iarna care se apropie (măcar calendaristic) trebuie să-i prindă pe gospodari cu cămările pline, mulți dintre cei veniți aici și-au făcut cumpărăturile necesare, profitând de sortimentele bogate de mărfuri, expuse încă de dimineață pe tarabe. Alții, s-au rezumat la o simplă plimbare pentru a evalua produsele și a studia prețurile, mai ales că vremea a fost mai mult decât prietenoasă pentru această perioadă a anului. Cu toții, însă, au profitat sărbătoarea care a oferit ocazia unor clipe de răgaz, alături de rude sau apropiați.

Târgul a fost vizitat și de Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care a schimbat câteva cuvinte cu mulți comercianți sau cumpărători.

Târgul de Sfinții Mihail și Gavril, de la Voinești, a devenit o frumoasă tradiție care adună, anual, mii de oameni. Nici cei mai vârstnici dintre localnici nu știu să spună cu exactitate câți ani ar purtea număra manifestarea, dar există convingerea că primul târg organizat aici, cu ocazia acestei mari sărbători creștine, și-ar fi primit negustorii și mușteriii în urmă cu vreo sută de ani.

a doua

DSC01985 DSC02013 DSC02015 DSC02018

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.