//
TÂRGOVIȘTE: 20-22 OCTOMBRIE SE DESFĂȘOARĂ CEA DE-A 55-A EDIȚIE A FESTIVALULUI ”CRIZANTEMA DE AUR” Reviewed by Momizat on . În perioada 20-22 octombrie, va avea loc, în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 55-a ediţie a Festivalu În perioada 20-22 octombrie, va avea loc, în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 55-a ediţie a Festivalu Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » TÂRGOVIȘTE: 20-22 OCTOMBRIE SE DESFĂȘOARĂ CEA DE-A 55-A EDIȚIE A FESTIVALULUI ”CRIZANTEMA DE AUR”

TÂRGOVIȘTE: 20-22 OCTOMBRIE SE DESFĂȘOARĂ CEA DE-A 55-A EDIȚIE A FESTIVALULUI ”CRIZANTEMA DE AUR”

TÂRGOVIȘTE: 20-22 OCTOMBRIE SE DESFĂȘOARĂ CEA DE-A 55-A EDIȚIE A FESTIVALULUI ”CRIZANTEMA DE AUR”

În perioada 20-22 octombrie, va avea loc, în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 55-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, cel mai longeviv festival muzical din România, organizat neîntrerupt din anul 1968. Tema din acest an este „ROMANȚA – TEZAUR CULTURAL NAȚIONAL”.

Concertele vor fi susținute la Cinematograful „Independența”, și vor începe în fiecare seară la ora 18.00, urmând să fie transmise integral în direct de TVR 3 și TVR Craiova. Seara de Gală va fi transmisă în direct și de Radio România Antena Satelor.

Programul Naţional de Concerte „Romanța, regina inimilor”, eveniment asociat Festivalului Naţional, se înscrie printre noutățile acestei ediții.

De asemenea, „Crizantema de aur”, ediția 2022, va fi realizat printr-o suită de concerte extraordinare, programate să se desfăşoare în zone istorice din România, în perioada 22 octombrie – 20 decembrie 2022. Programul este destinat celebrării rolului unionist al Romanței, a contribuției ei la promovarea poeziei românești și a limbii române literare, a valorilor spirituale, naționale și culturale care au slujit realizării Marii Uniri. Concertele vor fi organizate în colaborare cu instituții muzicale, centre județene de cultură, precum și alte instituții și organizații din România, din Republica Moldova și din Diaspora, continuând, astfel, seria programelor naționale de concerte desfășurate în anii anteriori;

Va avea loc și Conferința Internațională „Tineretul și Muzeele” – ediția a XIV-a, organizată de Federația Europeană a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, în colaborare cu Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște și Asociația Culturală „Cetatea Romanței” Târgoviște, care se va desfășura, în premieră, la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște. Acesta se constituie într-un eveniment unic în România;

Va fi adus un omagiu personalităților din galeria romanţei – eveniment realizat cu sprijinul Fundaţiei „Henry Mălineanu” cu scopul celebrării creației compozitorului de romanțe Henry Mălineanu, precum și pentru omagierea marilor creatori români de romanțe.

About The Author

Number of Entries : 1569

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.