//
TÂRGOVIŞTE – A ÎNCEPUT CEA DE-A 53 A EDIŢIE A FESTIVALULUI „CRIZANTEMA DE AUR” Reviewed by Momizat on . Cea de-a 53-a ediție a celui mai longeviv festival de romanțe din România începe astăzi, 23 octombrie, la Târgoviște! Festivalul Național de Creație și Interpre Cea de-a 53-a ediție a celui mai longeviv festival de romanțe din România începe astăzi, 23 octombrie, la Târgoviște! Festivalul Național de Creație și Interpre Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » TÂRGOVIŞTE – A ÎNCEPUT CEA DE-A 53 A EDIŢIE A FESTIVALULUI „CRIZANTEMA DE AUR”

TÂRGOVIŞTE – A ÎNCEPUT CEA DE-A 53 A EDIŢIE A FESTIVALULUI „CRIZANTEMA DE AUR”

TÂRGOVIŞTE – A ÎNCEPUT CEA DE-A 53 A EDIŢIE A FESTIVALULUI „CRIZANTEMA DE AUR”

Cea de-a 53-a ediție a celui mai longeviv festival de romanțe din România începe astăzi, 23 octombrie, la Târgoviște! Festivalul Național de Creație și Interpretare a Romanței „Crizantema de Aur” care se derulează în plină pandemie, va putea fi vizionat, de această dată, nu pe viu, în sala de spectacole, ci la postul de televiziune Etno TV, în ambianța Teatrului „Tony Bulandra”.

În condiţiile pandemiei de coronavirus, cu restricții impuse de context, promotorii evenimentului- Alina Mavrodin Vasiliu și Teodor Vasiliu, precum și organizatorii- Primăria și Consiliul Local Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra au decis să continue tradiția romanței de la Târgoviște și să organizeze Festivalul „Crizantema de Aur” într-un format cu totul diferit, cu condiţiile de siguranţă respectate, dar care va fi pe gustul celor care iubesc romanţa.

„Crizantema de aur” va prinde glas în acordurile orchestrelor „Dor românesc” (dirijor Ștefan Cigu) și „Romanța” (dirijată de maestrul Lucian Vlădescu). Ambianța scenografică și decorurile Teatrului „Tony Bulandra” aparțin scenografului Bogdan Dobre și regizorului Mihai Constantin Ranin – managerul teatrului târgoviștean.

Componenţa juriilor:

  • Juriul Concursului de Creaţie: Jolt Kerestely, compozitor, Preşedinte; membri: Adrian Romcescu, Mircea Drăgan, Viorel Gavrilă – compozitori, George Coandă – scriitor.
  • Juriul Concursului de Interpretare: Sabin Păutza, prof.univ.dr., compozitor şi dirijor – Preşedintele Juriului; Daniela Vlădescu (Constanţa) – managerul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa; Antoniu Zamfir (Craiova) – managerul Operei Române Craiova; Matilda Pascal Cojocăriţa (Bistriţa) – interpret de romanţe, directorul ansamblului “Dor românesc” al Centrului Judeţean de Cultură Bistriţa; Valentin Marin (Bucureşti) – etnomuzicolog; manager Radio România Antena Satelor; Adriana Irimieş (Cluj) – interpret folclor şi romanţe, manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj; Alexandru Pugna, Bucureşti – interpret de folclor şi romanţe; Alina Mavrodin Vasiliu, Târgovişte – interpretă de romanţe, director artistic al Festivalului „Crizantema de aur”, director al Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

Astăzi, de la orele 18:00, pe Etno TV, Festivalul „Crizantema de Aur” debutează cu concursul de creație.

În această seară va avea loc și recital extraordinar al Alinei Mavrodin Vasiliu, dedicate împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului Henry Mălineanu, dar și împlinirii a 170 de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

Prezentatorii ediției 53 a Festivalului „Crizantema de Aur” sunt Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.