//
TÂRGOVIȘTE – A ÎNCEPUT FESTIVALUL BABEL Reviewed by Momizat on . După doi ani de așteptare, în această seară, la Târgoviște, s-a dar startul Festivalului Artelor Spectacolului- BABEL X, care reunește evenimente culturale care După doi ani de așteptare, în această seară, la Târgoviște, s-a dar startul Festivalului Artelor Spectacolului- BABEL X, care reunește evenimente culturale care Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » TÂRGOVIȘTE – A ÎNCEPUT FESTIVALUL BABEL

TÂRGOVIȘTE – A ÎNCEPUT FESTIVALUL BABEL

TÂRGOVIȘTE – A ÎNCEPUT FESTIVALUL BABEL

După doi ani de așteptare, în această seară, la Târgoviște, s-a dar startul Festivalului Artelor Spectacolului- BABEL X, care reunește evenimente culturale care au adus și anul acesta la Târgoviște artiști din mai multe colțuri ale lumii. Cei mai mulți dintre aceștia fac parte din marea familie a festivalului și care se simt la Târgoviște ca acasă.

Așadar, astăzi, 10 iunie, a început oficial cea de-a X ediție a Festivalului Artelor Spectacolului- Babel. În  Galeria de artă din foaierul Cinematografului „Independența” au fost prezenți artiști din peste 14 țări participante în festival, dar și parte din voluntarii implicați în acest fenomen teatral, care va anima municipiul Târgoviște în următoarele zile. Publicul este așteptat să participe timp de zece zile la un adevărat maraton de spectacole, anul acesta fiind invitați trupe de teatru din Belgia, Germania, Franța, Italia, Scoția, Polonia, Republica Moldova, Algeria, Grecia, Turcia, Kazahstan, India și Coreea de Sud. Deschiderea evenimentului a fost făcută de directorul Teatrului „Tony Bulandra”, Mihai Constantin, de „selecționerul” festivalului, actorul Liviu Cheloiu și de alți oameni implicați în organizarea festivalului și care le-au vorbit celor prezenți în foaierul cinematografului târgoviștean despre „magia” Babel. Și pentru că în acest an Babel nu este numai despre teatru, ci și despre film, programul festivalului cuprinzând și o serie de producții cinematografice, invitatul special al festivalului este Irina Margareta Nistor- cea mai cunoscută „voce” a cinematografiei din România.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.