//
TÂRGOVIŞTE: ASTĂZI A FOST SEMNAT CONTRACTUL PROIECTULUI DE MODERNIZARE A TRANSPORTULUI PUBLIC Reviewed by Momizat on . ”Moment istoric pentru municipiul Targovişte”, anunţă pe Facebook primarul municipiului, Cristian Stan. Edilul vorbeşte despre semnarea contractului pentru proi ”Moment istoric pentru municipiul Targovişte”, anunţă pe Facebook primarul municipiului, Cristian Stan. Edilul vorbeşte despre semnarea contractului pentru proi Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » TÂRGOVIŞTE: ASTĂZI A FOST SEMNAT CONTRACTUL PROIECTULUI DE MODERNIZARE A TRANSPORTULUI PUBLIC

TÂRGOVIŞTE: ASTĂZI A FOST SEMNAT CONTRACTUL PROIECTULUI DE MODERNIZARE A TRANSPORTULUI PUBLIC

TÂRGOVIŞTE: ASTĂZI A FOST SEMNAT CONTRACTUL PROIECTULUI DE MODERNIZARE A TRANSPORTULUI PUBLIC

”Moment istoric pentru municipiul Targovişte”, anunţă pe Facebook primarul municipiului, Cristian Stan. Edilul vorbeşte despre semnarea contractului pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din Târgovişte, despre care spune că este cel mai mare din istoria municipiului.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, oferă detalii: „Moment istoric pentru municipiul Targoviste! Astăzi, a fost semnat contractul având ca obiect finanţarea europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgovişte, cel mai mare proiect din istoria oraşului nostru, valoarea acestuia fiind de 122,743,134.13 lei!

Reamintim ca administraţia locală târgovişteană a finalizat licitaţia de achiziţie a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapa a procesului de modernizare a transportului public local din oraşul nostru. În cea de-a doua etapă, vor fi achiziţionate înca 12 autobuze.

Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând din acest an, va oferi targoviştenilor condiţii excelente de transport.

Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Targovişte si Mercedes – Benz România se va realiza în urmatoarele zile.

Menţionez ca proiectul, care este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun târgoviştean, nu numai prin achiziţionarea de vehicule ecologice, dar şi prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgovişte.

Concret, vor fi achiziţionate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de staţii de călători de traseu, 3 staţii de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiţei şi vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân şi Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Garii, precum şi pasajul peste calea ferata pe DN 72), vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Achiziţia de lucrări va fi lansată luna aceasta.

Toate staţiile şi mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus şi un sistem de management flota, cu aplicaţii multiple.

Cele 3 staţii de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sala de aşteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, o cameră mama şi copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi şi persoane cu dizabilitati.

În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi târgoviştenilor, costurile de operare vor scădea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.

📌 Aceste avantaje vor determina posibilitatea acordarii unor gratuitati la transportul in comun cat mai multor categorii de oameni, dar si un tarif foarte rezonabil pentru acest serviciu.

About The Author

Number of Entries : 1112

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.