//
TÂRGOVIŞTE: BANI DE LA MINISTERUL MEDIULUI PENTRU PATRU STAŢII DE ÎNCĂRCARE A MAŞINILOR ELECTRICE ŞI HIBRID Reviewed by Momizat on . La Târgoviște, vor fi construite patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid. Banii necesari pentru realizarea acestora au fost obținuți de La Târgoviște, vor fi construite patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid. Banii necesari pentru realizarea acestora au fost obținuți de Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » TÂRGOVIŞTE: BANI DE LA MINISTERUL MEDIULUI PENTRU PATRU STAŢII DE ÎNCĂRCARE A MAŞINILOR ELECTRICE ŞI HIBRID

TÂRGOVIŞTE: BANI DE LA MINISTERUL MEDIULUI PENTRU PATRU STAŢII DE ÎNCĂRCARE A MAŞINILOR ELECTRICE ŞI HIBRID

TÂRGOVIŞTE: BANI DE LA MINISTERUL MEDIULUI PENTRU PATRU STAŢII DE ÎNCĂRCARE A MAŞINILOR ELECTRICE ŞI HIBRID

La Târgoviște, vor fi construite patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid. Banii necesari pentru realizarea acestora au fost obținuți de la Ministerul Mediului, în cadrul unui program care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi și promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic. De altfel, municipiul Târgoviște este singurul din țară care a reușit să acceseze acest tip de proiect.

Un pas important în realizarea investiţiei care poate aşeza municipiul Târgovişte pe harta oraşelor verzi, a fost făcut prin semnarea contractului de finanţare pentru aceste proiect în valoare de 630.000 de lei, fonduri nerambursabile. Proiectul trebuie realizat în termen de 12 luni de la data semnării documentelor, ceea ce înseamnă că, cel târziu la începutul anului viitor, ar trebui ca cele patru staţii pentru reîncărcarea maşinilor electrice şi hibrid să fie montate la Târgovişte. Cristian stan, primarul municipiului spune că această investiţie este importantă şi în perspectiva modernizării transportului în comun din localitate. Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, a subliniat:

„Ar fi de remarcat aici că municipiul Târgovişte este singura unitate administrativ teritorială din România care a reuşit să acceseze acest tip de proiect – au fost mai mulţi care au încercat –şi din cele 11 staţii de încărcare care sunt prevăzute în acest proiect, patru urmează să fie la Târgovişte. Oricum, cred că viitorul autovehiculelor este pe zona electrică, este un proiect în  preambulul proiectului mare pe care administraţia târgovişteană încearcă să-l realizeze şi care priveşte transportul public în comun, astfel încât, în 2-3 ani, la Târgovişte, lucrurile se vor schimba din acest punct de vedere”.

Revenind la proiectul referitor la cele patru staţii de încărcare a maşinilor electrice sau hibrid, primarul municipiului Târgovişte a concluzionat: „Este o investiţie de viitor sau, dacă vreţi, din viitor”.

 

 

 

About The Author

Number of Entries : 1114

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.