//
TÂRGOVIŞTEA ARE BUGET. CU AMENDAMENTE Reviewed by Momizat on . După ce, în şedinţa de joi, 12 februarie, aleşii municipiului Târgovişte s-au contrat timp de trei pe marginea proiectului de buget şi a împrumutului de 21 de m După ce, în şedinţa de joi, 12 februarie, aleşii municipiului Târgovişte s-au contrat timp de trei pe marginea proiectului de buget şi a împrumutului de 21 de m Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » TÂRGOVIŞTEA ARE BUGET. CU AMENDAMENTE

TÂRGOVIŞTEA ARE BUGET. CU AMENDAMENTE

TÂRGOVIŞTEA ARE BUGET. CU AMENDAMENTE

După ce, în şedinţa de joi, 12 februarie, aleşii municipiului Târgovişte s-au contrat timp de trei pe marginea proiectului de buget şi a împrumutului de 21 de milioane de lei, de care ar fi fost nevoie pentru continuarea lucrărilor la Complexul Turistic şi de Nataţie, iar propunerile executivului au fost respinse la vot, consilierii municipali au reluat discuţia pe aceleaşi subiecte luni, 16 februarie, tot în şedinţă extraordinară. Consilierii au avut la mapă, iniţial, aceleaşi cifre în proiectul de buget, situaţie care a stârnit nedumerirea unor consilieri municipali, chiar din tabăra PSD. „Misterul” s-a risipit relativ repede, viceprimarul social democrat Cristian Stan spunând că are o serie de amendamente pe marginea reaşezării cifrelor în buget.

Potrivit propunerilor, au fost diminuate anumite sume, în principal de la CSM, Teatrul Municipal sau Poliţia Locală. Dar nu numai. De exemplu, la Capitolul 51.02 – Extindere clădire corp D, s-a propus diminuarea cu 700.000 lei a sumei prevăzute iniţial pentru extinderea unui corp de clădire, dar şi a celor alocate pentru realizarea unui sistem de acces în Primăria Municipiului Târgovişte, pentru expertizarea reparaţiilor la faţada primăriei, pentru servicii de consiliere juridică sau deplasări.

La Capitolul Ordine publică, s-au tăiat sumele prevăzute pentru achiziţionarea unor autoturisme de către Poliţia Locală, iar la Capitolul Cultură, Recreere şi Religie, suma totală alocată CSM, de 24.434.000, s-au tăiat 90.000 lei prevăzuţi pentru reclamă şi publicitate şi 1.400.000 lei pentru alte cheltuieli.

De asemenea, amendamentul venit din partea PSD a prevăzut tăierea celor 10 miliarde de lei vechi ceruţi de Teatrul Municipal pentru realizarea unui controversat pod rulant care ar fi trebuit să „completeze” sala de spectacole.

Una peste alta, s-a reuşit o „economie” de 4.231.000 lei, Cristian Stan propunând ca, din această sumă, 3.000.000 de lei să meargă la Complexull Turistic şi de Nataţie, iar 1.231.000 lei să fie destinaţi reabilitării şi modernizării drumurilor din cartierul Priseaca.

Şi când să răsufle uşuraţi că au reaşezat cifrele, consilierii au mai primit o solicitare, de data aceasta din partea Arhiepiscopiei care a cerut, pe ultima sută de metri, 2 miliarde de lei vechi. Pe principiul dar din dar se face Raiul, banii respectivi au fost luaţi, pe baza unui amendament, de la Poliţia Locală şi direcţionaţi către Arhiepiscopie.

Amendamentele respective au fost supuse la vot, acestea trecând cu majoritate de voturi.

Şi al doilea proiect de pe al ordinea de zi a suferit modificări, împrumutul de care este nevoie pentru continuarea lucrărilor la Complexul Turistic şi de Nataţie fiind redus de la 21 de milioane lei, la 18 milioane de lei, proiectul fiind aprobat cu majoritate de voturi.

 

About The Author

Number of Entries : 1569

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.