//
TÂRGOVIȘTENII APRIND, ȘI ANUL ACESTA, ”CALEA LUMINII”. MIHAI ȘERBĂNESCU: „CINE IUBEȘTE LUMINA LUMINĂ VA FI” Reviewed by Momizat on . Pentru târgovișteni și pentru cei care vin aici din alte părți, Joia Mare, aduce pe lângă încărcătura spirituală aparte, un alt moment special, dăruit de Calea Pentru târgovișteni și pentru cei care vin aici din alte părți, Joia Mare, aduce pe lângă încărcătura spirituală aparte, un alt moment special, dăruit de Calea Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » TÂRGOVIȘTENII APRIND, ȘI ANUL ACESTA, ”CALEA LUMINII”. MIHAI ȘERBĂNESCU: „CINE IUBEȘTE LUMINA LUMINĂ VA FI”

TÂRGOVIȘTENII APRIND, ȘI ANUL ACESTA, ”CALEA LUMINII”. MIHAI ȘERBĂNESCU: „CINE IUBEȘTE LUMINA LUMINĂ VA FI”

TÂRGOVIȘTENII APRIND, ȘI ANUL ACESTA, ”CALEA LUMINII”. MIHAI ȘERBĂNESCU: „CINE IUBEȘTE LUMINA LUMINĂ VA FI”

Pentru târgovișteni și pentru cei care vin aici din alte părți, Joia Mare, aduce pe lângă încărcătura spirituală aparte, un alt moment special, dăruit de Calea Luminii. Odată cu venirea serii, vor fi așezate peste 4000 de lumânări aprinse în Piața Mihai Viteazu, în jurul statuii voievodului, pe aleea care duce la Catedrala Mitropolitană, dar și în jurul Catedralei. Acest eveniment care transmite, prin lumină, de aici, din fosta Cetate de Scaun a Țării Românești, un mesaj de speranță, a fost inițiat în urmă cu 23 de ani de profesorul Mihai Șerbănescu, artist plastic, și este organizat cu sprijinul Primăriei și al Arhiepiscopiei Târgoviște. Așa că cei care vor să participe la eveniment sunt așteptați să aprindă ”Calea Luminii”. Este un gest de lumină, așa cum îl numește inițiatorul manifestării, Mihai Șerbănescu, un gest pe care târgoviștenii îl dedică lumii întregi, artistul fiind convins că ”cine iubește lumina lumină va fi”.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.