//
TÂRGOVIȘTE – SALONUL EDITORIAL ”ION HELIADE RĂDULESCU”, O AȘTEPTATĂ SĂRBĂTOARE A CĂRȚII Reviewed by Momizat on . Unul dintre momentele așteptate ale Zilelor Cetății îl reprezintă Salonul Editorial, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Primăria Târgovi Unul dintre momentele așteptate ale Zilelor Cetății îl reprezintă Salonul Editorial, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Primăria Târgovi Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » TÂRGOVIȘTE – SALONUL EDITORIAL ”ION HELIADE RĂDULESCU”, O AȘTEPTATĂ SĂRBĂTOARE A CĂRȚII

TÂRGOVIȘTE – SALONUL EDITORIAL ”ION HELIADE RĂDULESCU”, O AȘTEPTATĂ SĂRBĂTOARE A CĂRȚII

TÂRGOVIȘTE – SALONUL EDITORIAL ”ION HELIADE RĂDULESCU”, O AȘTEPTATĂ SĂRBĂTOARE A CĂRȚII

Unul dintre momentele așteptate ale Zilelor Cetății îl reprezintă Salonul Editorial, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița în cadrul „Zilelor Cetății”.

Evenimentul este dedicat iubitorilor de cultură și de carte, dar, nu în ultimul rând, reușește și să faciliteze contactul publicului dâmbovițean cu oferta de carte a celor mai importante edituri din țară și întâlniri ale cititorilor cu scriitorii lor preferați.

La deschiderea oficială a celei de-a XXI-a ediții a Salonului Editorial, alături de directorul Bibliotecii Județene, au participat autorități locale și județene, oameni politici, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Prefecturii și ai Inspectoratului Școlar Județean, oameni de cultură, reprezentanți ai editurilor din județ, iubitori de cultură și de carte.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan: „În mod natural într-o societate a tiparului, nu putea lipsi din sărbătoarea orașului un asemenea eveniment. Îi felicit și pe cei care reprezintă în acest moment mișcarea culturală municipiul Târgoviște. Este foarte important pentru un oraș care are un patrimoniu spiritual și cultural, absolut impresionant, ca această mișcare să fie continuată și la cât mai multe ediții să putem discuta de aparițiile editoriale, în contextul în care trăim într-o lume dominată de comunicarea electronică. Spunea foarte frumos cineva ieri că o carte nu este o comunicare, este o legătură între cititor și autor, care se creează atunci când este parcursă cartea respectivă”.

Mesaj transmis de IPS NIFON, prin vocea pr. Marian Puiescu: ”Fiecare dintre noi, oameni și instituții, avem datoria de a promova cultura și mai ales cartea, mai cu seamă noilor generații, încurajând tinerii să citească și să acumuleze pe plan spiritual, pentru a putea la rândul lor oferi și contribui la mai binele lumii noastre, la timpul potrivit. La aceasta se gândea și Sfântul Vasile cel Mare atunci când îi îndemna pe tinerii vremii sale să culeagă, asemenea albinei, nectarul din floare, adică să ia numai ceea ce este de folos. (…)

În mod deosebit, apreciez colaborarea cu managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, Prof. univ. dr. Agnes Erich și îi transmit felicitări pentru organizarea acestui eveniment cultural! (…)

Mândri de bogăția spirituală și culturală a înaintașilor noștri, călăuziți de forța credinței și a speranței care ne luminează viețile și istoria, să continuăm aprofundarea înțelepciunii, cunoașterea lui Dumnezeu și a lumii, citind și încurajând și pe alții să o facă!

Asupra tuturor invoc binecuvântarea Atotmilostivului Dumnezeu, dimpreună cu urări de pace, sănătate și bucurie!”.

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.