//
TENSIUNI ÎN CJD. PNL CONVOACĂ ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ Reviewed by Momizat on . Final de an agitat în Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Tensiunile s-au făcut simţite înaintea alegerilor prezidenţiale, când, susţinut de proaspeţii independenţi c Final de an agitat în Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Tensiunile s-au făcut simţite înaintea alegerilor prezidenţiale, când, susţinut de proaspeţii independenţi c Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » TENSIUNI ÎN CJD. PNL CONVOACĂ ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ

TENSIUNI ÎN CJD. PNL CONVOACĂ ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ

TENSIUNI ÎN CJD. PNL CONVOACĂ ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ

Final de an agitat în Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Tensiunile s-au făcut simţite înaintea alegerilor prezidenţiale, când, susţinut de proaspeţii independenţi care li s-au alăturat doctrinar, (pe-atunci) grupul PNL-PDL din Consiliul Judeţean s-a opus modului în care au fost împărţiţi banii localităţilor dâmboviţene. A fost un lung episod marcat de întâlniri fără cvorum, declaraţii tăioase şi negocieri între cele două tabere politice, tensiunile fiind date şi de faptul că majoritatea, dictată de independenţi, a fost pe muchie de cuţit, putându-se schimba în orice moment. În cele din urmă, proiecte cu cântec au trecut, aleşii preferând să-şi îndrepte energia şi atenţia spre alegerile prezidenţiale. Nu putem trece la următorul episod fără să facem o precizare: chiar dacă mărul discordiei, la nivel declarativ, erau banii pentru localităţi, de fapt, liberalii şi democrat liberalii urmăreau în acest timp să-şi instaleze un vicepreşedinte în locul social-democratului Ioan Marinescu, favoritul lor fiind independentul Florin Antoniu. Practic, opoziţia pe proiectele privitoare la rectificarea bugetară şi la împărţirea banilor era un fel de repetiţie cu costume pentru episodul final al impunerii unui alt reprezentant în eşalonul al doilea al conducerii Consiliului Judeţean, unde liberalii îl au deja pe Gabriel Grozavu.

După alegerile prezidenţiale, încurajat de rezultate şi susţinut, în continuare, de câţiva independenţi, PNL şi-a regăsit tonul şi solicitările.

În precedenta şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, de la sfârşitul lunii noiembrie, reprezentanţii (de-acum) PNL au solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privitor la alegerea unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în locul lui Ioan Marinescu, numit, între timp, prefect. Preşedintele Consiliului Judeţean a solicitat o pauză de câteva minute pentru consultări, anunţând, la finalul acesteia, că vor avea loc negocieri pe această temă. Dar, o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean bate la uşă, fiind anunţată pentrui data de 19 decembrie. Evident, în această perioadă, au avut loc întâlniri între reprezentanţii celor două tabere conturate în Consiliul Judeţean, iar rezultatul lor se ştie, dar numai prin intermediul celebrelor „surse”.

Lucrurile par să se precipite, nemulţumiţi, liberalii anunţând, printr-un comunicat de presă, convocarea unei şedinţe extaordinare pentru marţi, 16 decembrie. Iată textul  comunicatului semnat de deputaţii Ludovic Orban şi Iulian Vladu, copreşedinţi ai PNL Dâmboviţa.

  Consilierii PNL Dâmboviţa şi o parte din independenţi au convocat pentru marţi 16 decembrie 2014, ora 18.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în vederea alegerii unui vicepreşedinte şi a desemnării unui consilier judeţean în ATOP.

         Menţionăm că invitaţia primită de la preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu,  privind participarea la negocierea ordinii de zi a şedinţei ordinare convocate pentru 19 decembrie, va fi declinată, ca urmare a modului inadmisibil în care liderul PSD Dâmboviţa înţelege principiile democraţiei.

         Adrian Ţuţuianu are mari dificultăţi în a accepta faptul că un lider politic are obligaţia să-şi respecte cuvântul dat în cadrul unei negocieri politice, ca semn al normalităţii în societate, motiv pentru care majoritatea creată în jurul Partidului Naţional Liberal Dâmboviţa apreciază că orice invitaţie adresată de domnia sa poartă pecetea ipocriziei politice şi a relei intenţii.

         În loc să orchestreze jocuri politice, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, va trebui să-şi asume doi ani şi jumătate de administraţie dezastruoasă, dar şi faptul că, pe parcursul mandatului său, au primat interesele mărunte, de clan, şi nu bunăstarea dâmboviţenilor.

 

Dacă în comunicat se precizează care sunt obiectivele vizate de liberali, dar şi că Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean, nu s-a ţinut de cuvânt, nu aflăm însă din textul respectiv care sunt promisiunile încălcate. Deşi neprecizat în comunicat, motivul supărării liberalilor porneşte de la faptul că pe ordinea de zi a şedinţei convocate de preşedintele Adrian Ţuţuianu se află un proiect de hotărâre care vizează eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a liberalului Gabriel Grozavu, urmat de un altul care vizează alegerea a doi vicepreşedinţi.

Mişcările tactice par să fie înlocuite acum de un război deschis în CJD. Lupta pentru „secunzi” se anunţă extrem de interesantă, tocmai din cauza (sau datorită) majorităţii instabile care este dictată de cei 7 independenţi, dar şi din cauza (sau datorită – merge şi în acest context) faptului că Florin Antoniu, „independentul PNL”, nu este agreat de toţi liberalii.

Fideli principiului „de ce să fie simplu, când poa’ să fie complicat”, consilierii judeţeni par decişi să ne ofere, la sfârşit de an, alte episoade interesante din Lanţul slăbiciunilor, în variantă dâmboviţeană.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.