//
TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD DE DÂMBOVIŢA, PE TEMA DESFIINŢĂRII SIIJ: „PUTEREA DE DREAPTA DUCE ROMÂNIA ACOLO DE UNDE AM PLECAT” Reviewed by Momizat on . Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) intră miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) intră miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD DE DÂMBOVIŢA, PE TEMA DESFIINŢĂRII SIIJ: „PUTEREA DE DREAPTA DUCE ROMÂNIA ACOLO DE UNDE AM PLECAT”

TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD DE DÂMBOVIŢA, PE TEMA DESFIINŢĂRII SIIJ: „PUTEREA DE DREAPTA DUCE ROMÂNIA ACOLO DE UNDE AM PLECAT”

TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD DE DÂMBOVIŢA, PE TEMA DESFIINŢĂRII SIIJ: „PUTEREA DE DREAPTA DUCE ROMÂNIA ACOLO DE UNDE AM PLECAT”

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) intră miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care urmează să dea şi votul final. Săptămâna trecută, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil proiectului privind desfiinţarea SIIJ, adoptând şi un amendament care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu avizul CSM.

Senatorul de Dâmboviţa Titus Corlăţean a făcut, recent, precizări pe acest subiect:

„Lucrurile merg într-o direcţie extrem de gravă în România, pentru că este un asalt al puterii de dreapta de a pune mâna efectiv pe justiţie. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat pe un proiect de lege care stabilea cu norme imperative, cu proceduri, cu paşi, cu termene şi competenţe, interdicţie absolută pentru magistraţi de a fi colaboratori, de a fi sub acoperire, pentru servicii de a racola magistraţii. Acel proiect de lege pe care PSD-ul îl propusese a fost foarte bine primit de corpul magistraţilor, în primul rând de către judecători. Votul pe care majoritatea PNL – USR şi UDMR l-a dat în Senat de a respinge această lege este extrem de grav şi semnalul pe care l-au dat politic este „liber la racolări”. Sub patronajul preşedintelui care tace complice, ne întoarcem la sistemul de dinainte. Faptul că se doreşte desfiinţarea unei secţii care este la Parchetul General – nu e la Palatul Victoria, nu este la parlament – şi cu magistraţi, singurii care au fost desemnaţi în această secţie din tot cuprinsul structurii, fără interferenţă politică. Combinat cu tot acest asalt, e o direcţie bolnavă în care puterea de dreapta duce România, apropo de independenţa necesară justiţiei. Noi ne vom bate în continuare în Parlament şi vă spun că aceste lucruri le ridicăm la nivelul structurilor europene, însă opinia publică ar trebui să reacţioneze. Puterea de dreapta duce România acolo de unde am plecat, a concluzionat senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean.

About The Author

Number of Entries : 1076

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.