//
TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD, DESPRE PROTESTUL MINERILOR DIN VALEA JIULUI – ”DEMISIA DE ONOARE S-AR IMPUNE MĂCAR ÎN CAZUL MINISTRULUI ENERGIEI” Reviewed by Momizat on . Titus Corlăţean, senator PSD a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj legat de situaţia tensionată din Valea Jiului, unde minerii protestează de mai multe zil Titus Corlăţean, senator PSD a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj legat de situaţia tensionată din Valea Jiului, unde minerii protestează de mai multe zil Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD, DESPRE PROTESTUL MINERILOR DIN VALEA JIULUI – ”DEMISIA DE ONOARE S-AR IMPUNE MĂCAR ÎN CAZUL MINISTRULUI ENERGIEI”

TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD, DESPRE PROTESTUL MINERILOR DIN VALEA JIULUI – ”DEMISIA DE ONOARE S-AR IMPUNE MĂCAR ÎN CAZUL MINISTRULUI ENERGIEI”

TITUS CORLĂŢEAN,   SENATOR PSD, DESPRE PROTESTUL MINERILOR DIN VALEA JIULUI – ”DEMISIA DE ONOARE S-AR IMPUNE MĂCAR ÎN CAZUL MINISTRULUI ENERGIEI”

Titus Corlăţean, senator PSD a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj legat de situaţia tensionată din Valea Jiului, unde minerii protestează de mai multe zile. Parlamentarul social-democrat a spus: „Se împlinesc 6 zile de când minerii din Valea Jiului protestează pentru că nu și-au mai primit salariile și, de aproape un an, sporurile și bonurile de masă.Nici Primul ministru Cîțu, nici ministrul Energiei Virgil Popescu nu și-au deranjat costumele elegante să vină în Vale să discute cu oamenii. Cu atât mai puțin cu cei 80 de mineri aflați în grevă și care s-au izolat în subteran la mina Lupeni. Scuzați, a fost acum câteva zile Prefectul de Hunedoara, pentru a-și face o fotografie larg zâmbitoare în subteran, pe care prefer să nu vi-o arăt. În schimb, colegii mei social-democrați au fost acolo pentru a fi alături de oameni și a discuta cu ei, fără să facă valuri ca alții sau ca altele. Și pentru a propune unele soluții. Mulțumesc colegilor Laurențiu Nistor, Preşedintele Consiliului Județean Hunedoara, colegilor din Parlament Natalia Intotero, lui Cristi Resmeriță, Viorel Salan și Toma Ilie, între alții. Mai ales că Laurențiu Nistor, după ce a convocat ieri la prânz Consiliul Județean, la care au participat numai parlamentarii PSD (ceilalți nu au fost prea interesați..), a lansat din nou propunerea preluării la CJ a Termocentralei de la Mintia, care oferă în mod normal căldură pentru 3000 de familii din Deva, instituții etc. Termocentrala este în prezent blocată din lipsă de cărbune, iar oamenii îngheață de frig la Deva, în timp ce primarul PNL al municipiului îi ocărăște pe mineri. Atâta poate domnia sa. Soluția colegului Nistor e curajoasă, dar posibilă, însoțită de un plan care există deja pentru accesarea fondurilor europene pentru retehnologizare. Pentru asta va merge la București să discute cu guvernanții, în speranța că poate aceștia vor înțelege. Oricum, e doar o parte a problemei, cea mai importantă ține însă de Guvern, care a preferat să cheme liderii de sindicat la București. E mai bine să discuți cu ortacii din birourile confortabile din ministere decât să-ţi deplasezi șezutul în Vale, nu-i așa? Sper ca Guvernul să asculte revendicările oamenilor care muncesc în subteran și care nu mai au cu ce să-și hrănească femeile și copiii și să le plătească cât mai rapid drepturile. Chiar și de frică, pentru că de empatie cu cei mulți nu poate fi vorba la peneliști și neomarxiști. Oricum, măcar o demisie de onoare, dacă există așa ceva, s-ar impune cel puțin în cazul ministrului Energiei!”, a scris senatorul social democrat Titus Corlăţean.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.