//
TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD, VICEPREŞEDINTE AL SENATULUI, DESPRE PROIECTUL LEGII CARANTINĂRII: „ESTE CEL MAI NOCIV PROIECT DE LEGE PROPUS DE ACTUALA GUVERNARE” Reviewed by Momizat on . Vicepreședintele Senatului, senatorul Titus Corlățean, susține că proiectul propus de guvernarea PNL conţine propuneri pe care parlamentarul social democrat le Vicepreședintele Senatului, senatorul Titus Corlățean, susține că proiectul propus de guvernarea PNL conţine propuneri pe care parlamentarul social democrat le Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD, VICEPREŞEDINTE AL SENATULUI, DESPRE PROIECTUL LEGII CARANTINĂRII: „ESTE CEL MAI NOCIV PROIECT DE LEGE PROPUS DE ACTUALA GUVERNARE”

TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD, VICEPREŞEDINTE AL SENATULUI, DESPRE PROIECTUL LEGII CARANTINĂRII: „ESTE CEL MAI NOCIV PROIECT DE LEGE PROPUS DE ACTUALA GUVERNARE”

TITUS CORLĂŢEAN, SENATOR PSD, VICEPREŞEDINTE AL SENATULUI, DESPRE PROIECTUL LEGII CARANTINĂRII: „ESTE CEL MAI NOCIV PROIECT DE LEGE PROPUS DE ACTUALA GUVERNARE”

Vicepreședintele Senatului, senatorul Titus Corlățean, susține că proiectul propus de guvernarea PNL conţine propuneri pe care parlamentarul social democrat le consideră a fi abominabile. Parlamentarul social democrat s-a referit, în acest context, la propunerea care prevede ca cetățenii români sănătoși care vin din din țări sau regiuni considerate cu risc înalt epidemiologic, să intre automat în carantină:

„Este cel mai nociv proiect de lege pe care l-am văzut propus de actuala guvernare PNL și, personal, eu consider că este cel mai serios și important test de maturitate democratică pentru actualul Parlament, pentru toate partidele politice. Nu întâmplător am solicitat colegilor în reuniunea Biroului Permanent al Senatului, pe care am avut-o în format online, să nu ne grăbim, să ne luăm puțin timp să reflectăm suplimentar asupra soluțiilor juridice, constituționale, cele mai bune. (…) Guvernul a venit cu un set de propuneri absolut abominabile, în care cetățenii români sănătoși care vin din afara țării, din situații, din țări, regiuni considerate cu risc înalt epidemiologic, potrivit textului de ordonanță PNL, și aceștia intră automat în carantină și li se aplică tratamente obligatorii fără consimțământul lor. Asta înseamnă că un cetățean sănătos, și dacă ar face un test negativ care să confirme încă o dată că este sănătos, potrivit textului pe care guvernanții PNL îl propun, noi, statul, trebuie să-l lipsim de libertate pe cetățeanul român sănătos pentru simplul fapt că vine dintr-o zonă… Asta înseamnă lipsire de libertate fără fundament și guvernanții ne cer să legalizăm o infracțiune. Și v-am dat un singur exemplu, dar sunt mult mai multe astfel de chestiuni. Parțial, ele au fost reparate (…) Atunci când tu, Guvern PNL, ne ceri astfel de chestiuni abominabile, noi, Parlamentul, care exercităm funcția de control parlamentar asupra Executivului, avem datoria să modificăm drastic astfel de chestiuni. S-a făcut o jumătate de pas la Camera Deputaților în direcția cea bună, sunt modificări importante, timpul a fost însă foarte scurt și nu întâmplător am cerut colegilor din Biroul Permanent, care au acceptat, cu opoziția peneliștilor, să ne luăm un pic mai mult timp ”, a declarat senatorul Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului.

Senatorii au decis să amâne, până luni, 13 iulie, dezbaterea pe marginea proiectui de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.