//
SCRUTINUL S-A ÎNCHEIAT. AŞTEPTĂM COMPETIŢIA Reviewed by Momizat on . Finalul scrutinului intern al PSD, în care membrii de partid au putut să-l aleagă (sau nu) pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni polit Finalul scrutinului intern al PSD, în care membrii de partid au putut să-l aleagă (sau nu) pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni polit Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SCRUTINUL S-A ÎNCHEIAT. AŞTEPTĂM COMPETIŢIA

SCRUTINUL S-A ÎNCHEIAT. AŞTEPTĂM COMPETIŢIA

SCRUTINUL S-A ÎNCHEIAT. AŞTEPTĂM COMPETIŢIA

Finalul scrutinului intern al PSD, în care membrii de partid au putut să-l aleagă (sau nu) pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni politice, vine cu rezultate care confirmă preluarea, de către acesta, a conducerii partidului, cu legitimitatea conferită de votul direct al membrilor formaţiunii politice. E-adevărat, singurul adversar al candidatului a fost vremea, ploaia şi temperaturile scăzute făcându-i pe social democraţii din ţară să se întrebe dacă prezenţa la urne va sări de 80 de procente.

După un scrutin care a părut mai mult o formalitate, greul abia începe pentru Liviu Dragnea. Noul preşedinte ales al PSD trebuie să găsească, în jurul său, oameni de încredere, care să nu fie obligaţi să-şi petreacă timpul pe la DNA şi care să mai preia din problemele organizatorice şi de comunicare ale partidului; să se asigure, în acelaşi timp, că aceştia nu-i vor face „vânt” cu prima ocazie; să gestioneze conflictele interne; să păstreze guvernarea, cu Victor Ponta – dar fără daune importante de imagine, cauzate de problemele de natură juridică ale acestuia; să răspundă, prin actul guvernării asumate de partid, aşteptărilor electoratului; să-şi ţină aliaţii aproape; să-şi păstreze primarii, chiar şi pe cei care s-au „clarificat” doctrinar odată cu Ordonanţa 55 şi care acum îşi dau peste mână şi, nu în ultimul rând, să-şi conducă partidul la victorie în alegeri, anul viitor. Asta, dacă între timp nu va primi o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, situaţie în care s-ar complica sensibil datele problemei, atât pentru Liviu Dragnea, cât şi pentru un PSD din care lipsesc liderii în măsură să preia conducerea – fie şi interimară – a partidului.

Până atunci, atenţia social democraţilor se îndreaptă către Congresul de săptămâna viitoare, eveniment în cadrul căruia vor fi aleşi titularii celorlalte funcţii de conducere din partid, anunţându-se o competiţie strânsă cel puţin pentru fotoliile de vicepreşedinte, care lasă loc pronosticurilor şi surprizelor.

Vom vedea dacă vor fi poliţe plătite celor care nu s-au mobilizat convingător sau celor care au avut, fie şi pentru o clipă, intenţia de a ieşi la bătaie pentru prima funcţie în partid ori au intenţionat să-i susţină. Vom vedea şi dacă, după Congres, vor fi nemulţumiţi care vor alege alt drum politic.

Altfel spus, scrutinul s-a încheiat,  competiţia poate să înceapă!

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.