//
UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE GĂZDUIEȘTE „CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ANUALĂ PATRIMONIU, ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGII PENTRU CONSERVARE DURABILĂ” Reviewed by Momizat on . În perioada 16-17 mai 2024, la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște, se va desfășura p În perioada 16-17 mai 2024, la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște, se va desfășura p Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE GĂZDUIEȘTE „CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ANUALĂ PATRIMONIU, ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGII PENTRU CONSERVARE DURABILĂ”

UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE GĂZDUIEȘTE „CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ANUALĂ PATRIMONIU, ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGII PENTRU CONSERVARE DURABILĂ”

UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE GĂZDUIEȘTE „CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ANUALĂ PATRIMONIU, ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGII PENTRU CONSERVARE DURABILĂ”

În perioada 16-17 mai 2024, la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște, se va desfășura prima Conferință Internațională Anuală „Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservare Durabilă.”

Organizată de Universitatea „Valahia” din Târgoviște și de Knowledge & Creativity European University, manifestarea marchează un moment semnificativ în domeniul conservării, restaurării și promovării patrimoniului cultural. Desfășurată sub înaltul patronaj al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, această conferință reflectă, de asemenea, angajamentul de a promova colaborarea internațională și inovația în acest domeniu vital. Explorând intersecțiile dintre patrimoniu, știință și tehnologie, conferința urmărește să avanseze soluții durabile pentru a proteja moștenirea noastră culturală pentru generațiile viitoare.

De asemenea, conferința se desfășoară sub auspiciile Consiliului Internațional pentru Filosofie și Științe Umaniste (Conseil International de la Philosophie et des Sciences Humaines), ca parte a inițiativelor comemorative pentru aniversarea a 75 de ani de la constituirea acestei prestigioase organizații.

Evenimentul constituie un element crucial al inițiativei de constituire a Rețelei UNESCO UNITWIN KreativEU pentru Preservarea Patrimoniului, Știință și Comunicare pentru Comunități Durabile, cu sediul la Universitatea „Valahia” din Târgoviște

Repere ale conferinței:

Schimb de expertiză: Facilitarea schimbului de cercetări de vârf și perspective din partea cercetătorilor și practicienilor globali pentru a reduce distanța dintre teorie și practică în conservarea patrimoniului cultural.

Rezolvarea problemelor: Abordarea provocărilor critice cu care se confruntă patrimoniul cultural prin cadre legale și tehnologii avansate de conservare pentru a dezvolta soluții practice, aplicabile la nivel global.

Inspirație și inovație: Încurajarea gândirii creative și a explorării unor noi abordări pentru a revigora protecția și celebrarea patrimoniului.

Rețele și colaborare: Oferirea unui forum pentru participanți pentru a stabili conexiuni și colaborări valoroase pentru atingerea obiectivelor de conservare durabilă.

Pentru mai multe detalii și pentru a accesa programul și rezumatele, vă rugăm să vizitați pagina de web a conferinței: https://gafencu.hypotheses.org/heritage-science-and-technologies-for-sustainable-preservation .

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.