//
VETERANII DE RĂZBOI ȘI EROII CĂZUŢI PE CÂMPUL DE LUPTĂ, OMAGIAŢI LA MORENI Reviewed by Momizat on . Astăzi, la Biblioteca din municipiul Moreni a avut loc o serie de activități dedicate veteranilor de război și eroilor neamului pe care i-a dat localitatea, man Astăzi, la Biblioteca din municipiul Moreni a avut loc o serie de activități dedicate veteranilor de război și eroilor neamului pe care i-a dat localitatea, man Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » VETERANII DE RĂZBOI ȘI EROII CĂZUŢI PE CÂMPUL DE LUPTĂ, OMAGIAŢI LA MORENI

VETERANII DE RĂZBOI ȘI EROII CĂZUŢI PE CÂMPUL DE LUPTĂ, OMAGIAŢI LA MORENI

Astăzi, la Biblioteca din municipiul Moreni a avut loc o serie de activități dedicate veteranilor de război și eroilor neamului pe care i-a dat localitatea, manifestări  prilejuite de Centenarul Primului Război Mondial, care au fost reunite sub emblema ,,PRO MEMORIA”.

În cadrul evenimentului au rostit alocuțiuni Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, col. (r) Gheorghe Șerban, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – filiala Dâmbovița, lt. col.Marius Niță, comandantul Centrului Militar Dâmbovița, col. Marius Dumitru, profesor Ion Stoica.
Au mai fost prezenți la eveniment Dorina Radu, șeful Cercului Militar Județean Dâmbovița, col. Ion Toma, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor – subfiliala Moreni, reprezentanții Asociației Cultul Eroilor Dâmbovița: col. Valentin Sandu, col. Dumitru Iov, col. Cristian Marin. De asemenea, au asistat la prelegerile din cadrul simpozionului reprezentanți ai Jandarmeriei, instituțiilor de învățământ din localitate, Clubului Copiilor, precum și elevi și cetățeni.
Un moment important al evenimentului a fost reprezentat de impresionantele destăinuiri ale veteranilor de război Eugen Lemnaru și Constantin Stuparu, care au vorbit despre fapte și memorii din cadrul experiențelor trăite pe frontul de luptă.
Cu acest prilej, municipalitatea morenară a acordat Distincții de Onoare și Medalii Comemorative domnilor col. (r) Eugen Lemnaru și col. (r) Constantin Stuparu, veterani de război, în semn de apreciere pentru curajul, vitejia și spiritul de sacrificiu dovedite în luptele la care au participat pentru apărarea pământului sfânt al Patriei.
În continuare, cei prezenți au putut vizita expoziția ,,Eroii Primului Război Mondial”, expoziție ce va fi deschisă publicului până la sfârșitul lunii august.
Activitățile s-au încheiat cu o slujbă de pomenire și de citire a numelor eroilor morenari, morți în Primul Război Mondial, oficiată de preot Claudiu Șerban la Monumentul Eroilor din scuarul de pe str. A. I. Cuza și cu depunerea unei coroane de flori.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.