//
VICTOR PONTA, LA TÂRGOVIŞTE, LA O ACŢIUNE PES ACTIVISTS Reviewed by Momizat on . PES Activists a sărbătorit Ziua Europei la Târgovişte printr-o acţiune amplă la care a participat şi Victor Ponta, preşedintele PSD, alături de lideri social de PES Activists a sărbătorit Ziua Europei la Târgovişte printr-o acţiune amplă la care a participat şi Victor Ponta, preşedintele PSD, alături de lideri social de Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » VICTOR PONTA, LA TÂRGOVIŞTE, LA O ACŢIUNE PES ACTIVISTS

VICTOR PONTA, LA TÂRGOVIŞTE, LA O ACŢIUNE PES ACTIVISTS

VICTOR PONTA, LA TÂRGOVIŞTE, LA O ACŢIUNE PES ACTIVISTS

PES Activists a sărbătorit Ziua Europei la Târgovişte printr-o acţiune amplă la care a participat şi Victor Ponta, preşedintele PSD, alături de lideri social democraţi din Dâmboviţa, manifestarea fiind găzduită de Casa de cultură a municipiului. Cu această ocazie a fost marcată şi înscrierea a 1000 de persoane în PSD, prin intermediul PES Activists Dâmboviţs, la nivel naţional echipa acestei structuri ajungând la 8000 de membri.

Evenimentul a fost prezentat de europarlamentarul Victor Negrescu, preşedintele PES Activists România, acesta subliniind în deschiderea întâlnirii: ”Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la crearea Spaţiului Schengen. E un lucru important, dar, din păcate, România nu este în acest spaţiu din motive pe care, cu greu şi eu, în calitate de europarlamentar, îmi este greu să le înţeleg. Discut cu liderii europeni şi vă spun că sunt mai multe demersuri. În acest sens, lansăm astăzi campania prin care România cere Schengen pentru că vrem să demonstrăm că această parte a Europei şi noi, românii, vrem să avem un rol deplin în tot ceea ce înseamnă instituţiile europene şi pentru că demersurile acestea nu sunt fără argumente(…). Suntem primii care au obţinut o scrisoare din partea Comisiei Europene care spune foarte clar: ”România îndeplineşte toate criteriile pentru a intra în Spaţiul Shengen. România merită să fie în Schengen!”.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa a spus: ”Organizaţia PES Activists România este foarte puternică, am constatat că şi în Dâmboviţa a reprezentat un factor care a atras foarte mulţi oameni noi în politică, colaborăm foarte bine şi vreau să vă invit în continuare să fiţi alături de PSD Dâmboviţa în efortul pe care îl facem acum, cu ocazia alegerilor interne de înnoire a partidului şi de apropierea de valorile fundamentale promovate de Uniunea Europeană. Este un moment fericit că ne întâlnim astăzi la Târgovişte pentru că nu trebuie să uităm nici un moment faptul că astăzi sărbătorim Ziua Independenţei României, este momentul în care marcăm sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial şi victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei.”

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a accentuat: ”Cu siguranţă, cel mai important proiect al României de după 1989 a fost integrarea în Uniunea Europeană. Astăzi, voi vă luptaţi pentru intrarea în Shengen şi e foarte bine. Eu am avut şansa să fac parte în 2001-2004 în guvernul  care a negociat şi a închis absolut toate capitolele pentru aderarea la UE. (…) A fi european nu înseamnă doar să ai un paşaport pe care scrie Uniunea Europeană, ci înseamnă să ne dorim să avem în România acele condiţii şi oportunităţi pe care Europa le are ca valoare şi să evităm greşelile pe care le vedem la alţii, în Europa”. Premierul a lansat, în discursul său, şi o ”săgeată” la adresa preşedintelui Iohannis care l-a acuzat recent că participă de capul lui în vizite ofieciale în străinătate: ”Toată lumea ne tratează, într-adevăr, ca pe europeni, nu doar când merg eu, de capul meu, la Strasbourg sau la Bruxelles… mi se mai întâmplă să merg de capul meu pe-acolo, dar toată lumea mă primeşte bine”.

Victor Ponta a lansat un apel la solidaritate cu cetăţenii Republicii Modova în demersurile iniţiate pentru intrarea în Uniunea Europeană , arătând că ”dacă noi nu vom lupta pentru ei, nici alţii nu vor lupta în locul nostru”.

În cadrul manifestării, Victor Ponta a primit de la europarlamentarul Victor Negrescu un tricou care are inscripţionat mesajul campaniei ”România cere Schengen”. Liderul social democrat a venit cu un ”amendament” la textul sloganului, Ponta spunând că România nu trebuie să ceară şi asta pentru că merită să facă parte din Spaţiul Schengen.

anda 7 w anda4 w anda 3 w anda 6 w

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.