//
VIZITĂ LA CONŢEŞTI, TĂRTĂŞEŞTI, POTLOGI, TITU ŞI GĂEŞTI Reviewed by Momizat on . Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a mers recent pe teren, pentru a constata în ce stadiu se află lucrările care se derulează în loca Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a mers recent pe teren, pentru a constata în ce stadiu se află lucrările care se derulează în loca Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » VIZITĂ LA CONŢEŞTI, TĂRTĂŞEŞTI, POTLOGI, TITU ŞI GĂEŞTI

VIZITĂ LA CONŢEŞTI, TĂRTĂŞEŞTI, POTLOGI, TITU ŞI GĂEŞTI

VIZITĂ LA CONŢEŞTI, TĂRTĂŞEŞTI, POTLOGI, TITU ŞI GĂEŞTI

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a mers recent pe teren, pentru a constata în ce stadiu se află lucrările care se derulează în localitățile Conțești, Tărtășești, Potlogi, Titu și Găești.

Prima oprire a fost școala de la Conțești de Jos, obiectiv reabilitat și modernizat în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere și echipare structură educațională, comuna Conțești”, o investiție în valoare de peste 53 miliarde lei vechi, finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Cu privire la acest obiectiv, Marian Alexandru, primarul comunei Conțești, a spus: „Școala Conțești este al treilea obiectiv realizat pe POR. Este o unitate modernă acum. S-a renovat corpul de clădire veche și s-a extins cu un alt corp de clădire. Avem, de asemenea, teren de sport, avem deja luate dotările și sperăm ca într-o lună totul să fie gata și, începând cu anul școlar 2015 – 2016, copiii să învețe într-o școală nouă. Corpul vechi a fost renovat încă din 15 septembrie și elevii învață acolo. Aici vor învăța 347 de elevi.”

În aceeaşi localitate se derulează lucrări de reabilitare şi modernizare la Căminul de bătrâni din Mereni, în cadrul proiectului „Extindere și modernizare centru rezidențial pentru persoane vârstnice sat Mereni”. Obiectivul este aproape de finalizare, edilul comunei susținând că, în maximum 3 luni, bătrânii internați în acest cămin vor beneficia de îngrijire în clădirea care va fi realizată în conformitate cu  standardele europene.

Primarul comunei Conțești, a precizat: „Capacitatea căminului de bătrâni este de 20 de locuri; ea se extinde acum la 45 de locuri. 90 la sută din corpul vechi este gata, luna viitoare o să mutăm bătrânii din nou în cămin, pentru că acum ei se află la Boteni. Avem în continuare foarte multe solicitări, bătrânii provin din toate zonele județului. Valoarea investiției este de 37 miliarde lei vechi”.

Următoarea oprire a fost la Tărtășești, unde președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a verificat stadiul lucrărilor de la școala din localitate, lucrări care se vor finaliza până în luna septembrie, astfel încât și elevii de aici să înceapă noul an de învăţământ.

Ion Rusu, primarul comunei Tărtășești, a spus: „Vorbim de un proiect pe fonduri europene și cu o parte de cofinanțare din fonduri de la bugetul local. Acest proiect are o valoare de 4,4 milioane lei, din care 3,4 milioane lei nerambursabili. Suntem în grafic cu execuția lucrărilor; ele s-au executat în proporție de aproximativ 40%. Durata contractului este de 19 luni, dar eu zic că ne vom încadra în grafic până la începutul noului an școlar. Aici sunt aproximativ 300 de elevi”.

  A fost vizitat şi șantierul de la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi. Potrivit şefulului administrației județene, lucrările sunt ”relativ în grafic, dar continuăm să avem probleme cu punerea de acord a tuturor părților care sunt implicate în realizarea proiectului(…) Sunt și chestiuni care țin de patrimoniu și necesită un aviz din partea Ministerului Culturii. O parte din cei care au lucrat la proiectul inițial nu mai lucrează la firmele de proiectare. (…) Avem probleme cu umiditatea crescută din interiorul palatului, situație pentru care nu avem încă o soluție. S-au adus niște aparate care absorb umiditatea din pereți dar, dacă sunt întrerupte 2-3 zile, umiditatea revine la valorile inițiale”.

Vizita de lucru în teren a președintelui CJD s-a încheiat cu verificarea proiectelor de apă și canalizare de la Titu și Găești, lucrări derulate în cadrul proiectului european „Lucrări la sursele de apă şi staţiile de epurare” din cele două oraşe. Proiectul se derulează prin Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa şi este finanţat prin POS Mediu, valoarea contractului fiind de 45.980.440 lei.

Lucrarea de extindere a staţiei de epurare de la Titu este în valoarede 15.486.360 lei, stadiul execuției fiind de 80%. Valoarea contractului de lucrări de la Găești este de 30.494.080 lei, acest contract presupunând: construcția a 2 bazine de stocare a apei de 1.000 m3 fiecare (lucrare realizată în procent de 99,5%) și reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare, lucrare al cărei stadiu de realizare este de 70%.

Despre situația celor 10 contracte de lucrări din cadrul proiectului derulat de Compania de Apă Târgoviște și finanțat prin POS Mediu, preşedintele Adrian Țuțuianu a precizat: „Avem o dificultate în derularea lucrărilor prin faptul că toţi constructorii, care lucrează de la contractul de lucrări 1 la contractul 10, au facturi neplătite. Compania de Apă n-a mai avut capacitatea de a plăti din ceea ce făcea ea în mod constant, am consumat şi partea cea mai mare din fondurile europene şi acum aşteptăm să finalizăm procedura de accesare a unui credit de la BERD. Sperăm ca, în două săptămâni, să-l avem accesat, să luăm banii şi să putem să plătim toate lucrările făcute şi nedecontate, care sunt de circa 200 de miliarde lei vechi pe toate contractele, de la contractul de lucrări 1 la contractul de lucrări 10”.

vizita20 vizita 3 vizita 7vizita13 vizita17

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.