//
ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, MARCATĂ ȘI LA TÂRGOVIȘTE, PRINTR-O CEREMONIE MILITARĂ ȘI RELIGIOASĂ Reviewed by Momizat on . Ceremonia organizată, astăzi, în Piața Tricolorului din Târgoviște a adunat în centrul orașului câteva sute de oameni, printre cei prezenți numărându-se mulți c Ceremonia organizată, astăzi, în Piața Tricolorului din Târgoviște a adunat în centrul orașului câteva sute de oameni, printre cei prezenți numărându-se mulți c Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, MARCATĂ ȘI LA TÂRGOVIȘTE, PRINTR-O CEREMONIE MILITARĂ ȘI RELIGIOASĂ

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, MARCATĂ ȘI LA TÂRGOVIȘTE, PRINTR-O CEREMONIE MILITARĂ ȘI RELIGIOASĂ

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, MARCATĂ ȘI LA TÂRGOVIȘTE, PRINTR-O CEREMONIE MILITARĂ ȘI RELIGIOASĂ

Ceremonia organizată, astăzi, în Piața Tricolorului din Târgoviște a adunat în centrul orașului câteva sute de oameni, printre cei prezenți numărându-se mulți copii. Manifestările s-au desfășurat după programul de o oră cu care am fost obișnuiți de ani buni: începerea ceremoniei, oficierea serviciului religios, rostirea alocuțiunilor, depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor și defilarea trupelor.

În mesajul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a spus: ”Primul Război Mondial, război pentru întregirea neamului, a brăzdat adânc Regatul României și
Transilvania. Sute de mii de soldați români au căzut la datorie, iar alte sute de mii de români au pierit din
pricina numeroaselor suferinţe cauzate de armatele străine.
Ei nu au putut să-și vadă visul împlinit.
1 Decembrie 1918 a fost o zi care a încununat, în cel mai frumos mod, trăirile și speranțele unei națiuni
separate veacuri de-a rândul.
La peste 100 de ani distanță, ne aflăm în Piața Tricolorului, celebrând Ziua Națională a României!
Nu sunt chiar vremurile pe care am fi vrut să le trăim! Pandemia, efectele acesteia, dar și problemele
ultimilor ani ne arată cât de importante sunt unitatea și stabilitatea țării noastre.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan: ”Dacă ar fi după mine, am spune non stop copiilor din școlile românești: luați aminte la 1 Decembrie 1918 și la oamenii acelei clipe! Ce s-a întâmplat atunci, dincolo de fapta istorică propriu-zisă, e o culme a românismului”.

Cei prezenți, au trăit cu emoție clipele solemne, dar și cu speranța că aceste vremuri grele și tulburi vor fi în curând depășite.

De altfel, restricțiile s-au făcut simțite și la ceremonialul de astăzi. Organizatorii au anunțat cu câteva zile înainte că accesul la manifestări va fi permis în limita a 200 de persoane și pe baza certificatului verde. Și, ca să fie siguri că nu va intra nicio persoană nevaccinată în zona Monumentului Eroilor, au montat un gard metalic care a înconjurat pe trei laturi un gard metalic, ”uitând” că, în niciun an, dâmbovițenii care au asistat la ceremonie nu au intrat în acest perimetru al oficialităților. Asta s-a întâmplat și acum, multe persoane nevaccinate preferând să asiste, de dincolo de gard, la manifestări. Măsura a fost taxată public de primarul municipiului Târgoviște care a precizat, după alocuțiunea sa: ”Am ezitat puțin să intru pentru că cel puțin zona aceea cu garduri mi se pare puțin exagerată. Sunt alături de dumneavoastră și nu împărtășesc această modalitate de sărbătorire a Zilei Naționale”.

De dincoace și de dincolo de gardurile metalice, târgoviștenii au rostit într-un gând, de Ziua Națională, ”La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

About The Author

Number of Entries : 1234

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.