//
”ZORBA GRECUL”, PE SCENA TEATRULUI TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. SPECTACOLUL ESTE SOLD OUT! Reviewed by Momizat on . Teatrul Tony Bulandra a programat pe 28 octombrie, prima reprezentație a popularei producții cu Zorba Grecul, semnate de Mc Ranin. Niko (interpretat cu finețe d Teatrul Tony Bulandra a programat pe 28 octombrie, prima reprezentație a popularei producții cu Zorba Grecul, semnate de Mc Ranin. Niko (interpretat cu finețe d Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » ”ZORBA GRECUL”, PE SCENA TEATRULUI TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. SPECTACOLUL ESTE SOLD OUT!

”ZORBA GRECUL”, PE SCENA TEATRULUI TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. SPECTACOLUL ESTE SOLD OUT!

”ZORBA GRECUL”, PE SCENA TEATRULUI TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. SPECTACOLUL ESTE SOLD OUT!

Teatrul Tony Bulandra a programat pe 28 octombrie, prima reprezentație a popularei producții cu Zorba Grecul, semnate de Mc Ranin.

Niko (interpretat cu finețe de Sebastian Bălăşoiu) este un intelectual grec, frământat mai curând de idei filosofice. Dar şi plictisit de viața sa contemplativă, ceea ce îl îndeamnă să caute acțiunea, prin exploatarea unei mine de cărbune, într-un sat din Grecia.

Prilej cu care îl întâlneşte pe Zorba, bătrânul miner hârşâit de viața care l-a învățat însă multe, mai ales să nu irosească prilejurile de a se bucura de orice moment şi de a-i iubi şi înveseli pe semenii lui.

Un personaj luminos, parcă anume scris pentru actorul Constantin Tache Florescu, care toarnă în sufletul acestui bărbat puternic, culorile interpretative pe care le stăpâneşte atât de bine, de la supuşenia mimată față de patron, la explozia de viață a dansului final.

Cu inima sa largă, Zorba hrăneşte iluziile oamenilor, nu le ucide speranțele şi de aceea o înconjoară cu afecțiune şi pe bătrâna Bubulina, fostă curtezană care şi-a construit (şi vinde şi celorlalți, fără mare succes) iluzia că a fost o cântăreață celebră.

În interpretarea actriței Teatrului Tony Bulandra, Cristina Dumitra, Bubulina este o femeie fragilă interior, care îşi ia închipuirile drept realitate şi vede în Zorba pe Făt-Frumosul aşteptat din tinerețe.

Relația acestor trei personaje principale se desfăşoară pe fundalul vieții pline de bârfe şi de contradicții dintre săteni. Iar actorii noştri: Ana Maria Carablais, Radu Câmpean, Iulia Verdeş, Emanuel Bighe, Corneliu Jipa, Mircea Silaghi, Antonia Ionescu, Cristian Olaru, Ilie Ghergu şi Iulia Dinu aduc câte o caracteristică memorabilă fiecăruia dintre ei.

    

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.