//
BABEL FAST CONTINUĂ! PROGRAMUL CELEI DE-A DOUA ZILE A FESTIVALULUI Reviewed by Momizat on . După o primă zi, prin care actuala ediție a Festivalului BABEL a captivat deja publicul printr-un program bogat. Iubitorii de cultură au fost invitați la expozi După o primă zi, prin care actuala ediție a Festivalului BABEL a captivat deja publicul printr-un program bogat. Iubitorii de cultură au fost invitați la expozi Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » BABEL FAST CONTINUĂ! PROGRAMUL CELEI DE-A DOUA ZILE A FESTIVALULUI

BABEL FAST CONTINUĂ! PROGRAMUL CELEI DE-A DOUA ZILE A FESTIVALULUI

BABEL FAST CONTINUĂ! PROGRAMUL CELEI DE-A DOUA ZILE A FESTIVALULUI

După o primă zi, prin care actuala ediție a Festivalului BABEL a captivat deja publicul printr-un program bogat. Iubitorii de cultură au fost invitați la expoziții de carte, dar și de gravuri și stampe, să vizioneze un documentar, dar și la spectacole. Prima zi s-a încheiat cu premiera eveniment româno-coreeană – ”Argonautas”, a cărei poveste ne-a atras într-o călătorie la capătul căreia aveam să găsim, odată cu Iason, Lâna de Aur, care ar putea fi, în sens metaforic o redescoperire a sinelui. Deși povestea avea să fie împărtășită, o parte în limba română și cealaltă parte în limba coreeană, spectatorii, nu doar că au înțeles-o, ci au fost de-a dreptul captivați. Au fost ghidați nu doar de cuvinte, ci și de emoția și expresivitatea actorilor care au dat viață personajelor mitice.

Acum, ne îndreptăm atenția spre ZIUA a II-a, care are următorul program:
DUMINICĂ, 04 iunie
– ora 11:00: Întâlnirile Babel, Q&A (actori, presă, invitați; deschise publicului) Moderator
Sanda Vișan – Foaier TTB, 1h 30min
Artiștii care au jucat în ziua precedentă răspund la întrebările moderatoarei și ale
publicului despre spectacole.
– ora 11:00 – 13:45 Workshop, Dumitru Acriș, „De la text la acțiune, de la acțiune la formă” – Sala Oglinzilor. Workshop-ul a fost conceput de actorul și regizorul Dumitru Acriș ca un antrenament de trei ședințe ce au la bază traiectoria de la litera scrisă la corpul în mișcare, până la reprezentarea scenică.
– ora 15:00 Conferința „Scenografia de ieri până azi”, moderatori Jean Guy Lecat, Adrian
Damian, Horațiu Mihaiu, Foaier Cinema Independența, 1h 30min Evenimentul este moderat de Jean Guy Lecat, Adrian Damian, Horațiu Mihaiu și cuprinde o serie de comunicări și intervenții care stau la baza creației scenografice, metodele și mijloacele de a transforma ideile în realități scenice.
– ora 16:30 Lansare de carte și expoziție „SCENOGRAFI ROMÂNI CONTEMPORANI”, Horațiu Mihaiu, Foaier Cinema Independența, 30min
– ora 17:00 ȘI RESTUL E TĂCERE, Teatrul Fără Nume, Chișinău , Moldova – Sala Mare a TTB – 1h 30min
„Și restu-i tăcere…” este mai mult decât un foarte inspirat și pătrunzător omagiu adus lui
William Shakespeare. Acest spectacol este un manifest de credință în forța eliberatoare
și salvatoare a artei, a imaginației capabile să învingă deșertăciunea.
– ora 19:00 NAUFRAGIAT, Teatrul „Maria FilottiI” Brăila, România – Casa Sindicatelor, 2h ;
Regizorul spectacolului Andrei Huțuleac spune ,,am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care emoționează un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație”.
– ora 20:30 INCOMICA – Eccentrici Dadaro, Italia – Piața Mihai Viteazul, 1h
Un spectacol care a adunat numeroase premii naționale şi internaționale, cele peste 200 de reprezentații anuale din Italia şi Europa, participarea la numeroase festivaluri în Italia şi în alte țări au transformat compania într-una din cele mai puternice prezențe ale scenei teatrale italiene, din ultimii ani.
– ora 23:00 Clubul Festivalului – Berăria Vlad Țepeș

About The Author

Number of Entries : 1741

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.