//
COVID-19. DSP DÂMBOVIŢA, APEL LA RESPONSABILITATE ADRESAT POPULAŢIEI Reviewed by Momizat on . COMUNICAT DE PRESĂ Având în vedere că în ultimele zile asistăm  la o creştere susţinută a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Dâ COMUNICAT DE PRESĂ Având în vedere că în ultimele zile asistăm  la o creştere susţinută a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Dâ Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » COVID-19. DSP DÂMBOVIŢA, APEL LA RESPONSABILITATE ADRESAT POPULAŢIEI

COVID-19. DSP DÂMBOVIŢA, APEL LA RESPONSABILITATE ADRESAT POPULAŢIEI

COVID-19. DSP DÂMBOVIŢA, APEL LA RESPONSABILITATE ADRESAT POPULAŢIEI

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere că în ultimele zile asistăm  la o creştere susţinută a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa, atragem atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi a  măsurilor de protecţie sanitară:

-purtarea măştii în spaţiile închise; aceasta trebuie să acopere complet gura şi nasul persoanei care o poartă;

-evitarea zonele cu aglomerări umane;

-păstrarea unei distanţe de celpuţin 1,5 metri faţă de celelalte persoane;

-evitarea contactului direct cu alte persoane;

– igienizarea frecventă a mâinilor.

Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea, că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice, să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi.

Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate. Există categorii de persoane vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală (pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută).

Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman, poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre decesşi de aceea,  dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării.

Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, pentru a putea limita transmiterea comunitara!

DIRECTOR EXECUTIV,                             COMP. RELAŢII PUBLICE,

    Dr. Sorin STOICA                                   Cons. Marinela POPA                                

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.