//
DANIEL COMĂNESCU, PREŞEDINTELE CJ DÂMBOVIŢA, EXCLUS DIN PSD Reviewed by Momizat on . Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţa a decis astăzi excluderea din partid a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, o mişcare de Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţa a decis astăzi excluderea din partid a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, o mişcare de Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » DANIEL COMĂNESCU, PREŞEDINTELE CJ DÂMBOVIŢA, EXCLUS DIN PSD

DANIEL COMĂNESCU, PREŞEDINTELE CJ DÂMBOVIŢA, EXCLUS DIN PSD

DANIEL COMĂNESCU, PREŞEDINTELE CJ DÂMBOVIŢA, EXCLUS DIN PSD

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţa a decis astăzi excluderea din partid a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, o mişcare despre care s-a vorbit mult în ultimele săptămâni. În privinţa motivelor care au stat la baza deciziei, ministrul Rovana Plumb, preşedinte interimar al PSD Dâmboviţa, a spus că a fost prezentat un raport referitor la activitatea pe care a desfăşurat-o Daniel Comănescu: „Sunt foarte multe întârzieri (…) Au fost constatate multe disfuncţionalităţi, obiective care nu au fost realizate şi cu care noi am venit în faţa dâmboviţenilor, la alegerile locale din 2016. Toate aceste obiective trebuiau continuate, o parte finalizate. Nu a informat niciodată, de când a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean, Organizaţia de partid, prin Biroul Permanent Judeţean al cărui membru este de drept, care sunt progresele înregistrate sau nu la nivelul CJD”.

Întrebată dacă s-au exercitat
presiuni asupra lui Daniel Comănescu pentru ca acesta să-şi dea demisia, Rovana
Plumb a spus: ”Orice membru de partid
trebuie să ştie că atunci când partidul îţi cere să faci un pas în lateral,
când partidul constată că e nevoie de tine într-o anumită poziţie, ca membru al
partidului trebuie să respecţi anumite decizii. Nimeni nu poate să fie presat,
pentru că presupun că dl Comănescu nu a fost presat să devină preşedinte al
Consiliului Judeţean. Deci, pe cale de consecinţă şi ca similitudine, nu putea
să fie presat să plece. (…) Dar sunt trei luni de zile când am avut discuţii,
încercând să-l convingem, fără presiune, ce înseamnă calitatea de membru de
partid. Din păcate, după trei luni de discuţii colegiale, nu s-a înţeles din
partea unui membru de partid  că este
nevoie să facă un pas în lateral. Şi atunci s-a ajuns la această decizie”.

Lui Daniel Comănescu i s-a propus să fie de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, ofertă pe care a refuzat-o. Întrebată dacă un om căruia i se reproşează că nu îşi face treaba ca preşedinte de consiliu judeţean poate fi bun ca secretar de stat, ministrul Rovana Plumb a precizat: „Una este partea de cunoştinţe administrative şi de conducere a unui judeţ şi una este conducerea unei structuri, e drept la nivel naţional, pe un segment pe care îl cunoşti”.

Se pare însă că, în acest moment, cunoştinţele pe segmentul respectiv nu-i sunt suficiente lui Daniel Comănescu pentru a-şi păstra calitatea de membru de partid.

PSD Dâmboviţa îl susţine pe Alexandru Oprea pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, funcţie pe care a mai deţinut-o. Alexandru Oprea a spus: „Nu mă întorc acolo cu gânduri de revanşă. Mă întorc acolo dintr-o obligaţie asumată, aceea de a continua proiectele pe care, împreună cu colegii mei le-am adus în faţa celor care, în 2016, ne-au votat. Eu fac parte dintre aceia care cred că acest judeţ are nevoie de dezvoltare, are nevoie de bunăstare”.

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.