//
EFECTELE SECETEI SE RESIMT ȘI ÎN DÂMBOVIȚA. REPREZENTANȚII COMPANIEI DE APĂ, APEL CĂTRE ABONAȚI Reviewed by Momizat on . Reprezentanții Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA precizează că judeţul Dâmboviţa se confruntă cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei din c Reprezentanții Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA precizează că judeţul Dâmboviţa se confruntă cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei din c Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » EFECTELE SECETEI SE RESIMT ȘI ÎN DÂMBOVIȚA. REPREZENTANȚII COMPANIEI DE APĂ, APEL CĂTRE ABONAȚI

EFECTELE SECETEI SE RESIMT ȘI ÎN DÂMBOVIȚA. REPREZENTANȚII COMPANIEI DE APĂ, APEL CĂTRE ABONAȚI

EFECTELE SECETEI SE RESIMT ȘI ÎN DÂMBOVIȚA. REPREZENTANȚII COMPANIEI DE APĂ, APEL CĂTRE ABONAȚI

Reprezentanții Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA precizează că judeţul Dâmboviţa se confruntă cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei din cauza secetei, fenomen ce nu poate fi prevenit şi nici stopat și subliniază într-un comunicat de presă că, în astfel de perioade, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatori.

În document se mai precizează: ”CATD a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de captare, transport şi distribuţie a apei potabile în anumite zone din aria de operare, însă au apărut disfuncţionalităţi în asigurarea continuă a apei, pentru care nu exista rezolvare imediata din punct de vedere tehnic.

Ca urmare, pentru a evita si a preveni o funcţionare defectuoasă a serviciului de alimentare cu apă şi pentru a nu se ajunge în stadiul furnizării în sistem discontinuu (cu program) a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze in exces apa pentru a nu priva alţi beneficiari de minumul necesar şi vital oricărei gospodării.

În caz de secetă, furnizarea apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus în atenţia utilizatorilor prin toate canalele de comunicare aferente.

Legislaţia relevantă ce susţine demersul nestru este reprodusă în Ordinul 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului – cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, articolele 5 şi 22.

Toţi utilizatorii au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, conform obligaţiilor contractuale ale clienţilor, de aceea, facem apel la implicarea şi sprijinul dvs. în gestionarea situatiei actuale, având în vedere continuitatea scăderii debitelor de apă din această perioadă şi recomandăm folosirea apei potabile numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer”, se arată în comunicatul de presă.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.