//
GOSPODĂRII ȘI CĂI DE ACCES INUNDATE ÎN CARTIERUL COSTEȘTI (FIENI) ȘI ÎN SATUL BĂDENI (RUNCU) Reviewed by Momizat on . O ploaie torențială care a căzut de dimineață a produs pagube în două localități din nordul județului Dâmbovița., inundând, în total, 25 de gospodării, dar drum O ploaie torențială care a căzut de dimineață a produs pagube în două localități din nordul județului Dâmbovița., inundând, în total, 25 de gospodării, dar drum Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » GOSPODĂRII ȘI CĂI DE ACCES INUNDATE ÎN CARTIERUL COSTEȘTI (FIENI) ȘI ÎN SATUL BĂDENI (RUNCU)

GOSPODĂRII ȘI CĂI DE ACCES INUNDATE ÎN CARTIERUL COSTEȘTI (FIENI) ȘI ÎN SATUL BĂDENI (RUNCU)

GOSPODĂRII ȘI CĂI DE ACCES INUNDATE ÎN CARTIERUL COSTEȘTI (FIENI) ȘI ÎN SATUL BĂDENI (RUNCU)

O ploaie torențială care a căzut de dimineață a produs pagube în două localități din nordul județului Dâmbovița., inundând, în total, 25 de gospodării, dar drumuri. În satul Bădeni, comuna Runcu, potopul a transformat o vâlcea într-un puhoi care a intrat în curți și grădini, aducând resturi vegetale și noroi. Apa a rupt un branșament de gaze al unei gospodării. Localnicii au declarat:

”A fost potop și n-a încetat nici un pic. În casă n-a intrat apa, dar unde fac mâncare și în curte e dezastru”. ”Ulița asta are o vâlcea care se află în capătul proprietăților. Probabil că s-a înfundat cu crengi și resturi și toată apa a luat-o prin grădini. Toate proprietățile sunt inundate”. Oamenii spun că această zonă, de obicei nu se inundă când plouă, ultimul episod oarecum asemănător fiind pe undeva prin 1976.

Probleme mari au apărut, în urma precipitațiilor abundente, și în cartierul Costești, orașul Fieni. Aici au fost inundate 20 de gospodării și o herghelie. Localnicii spun că ”apa s-a adunat de pe versant și s-a revărsat”. Nici aici nu a intrat în case, dar a produs pagube în curți și grădini. Și grajdurile unei herghelii din zonă au fost inundate.

Locotenent Sebastian Stan, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Pucioasa: ”S-a acționat pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, iar de la herghelia aflată în localitate au fost evacuați 17 cai. Nu a fost nevoie să evacuăm populația pentru că apa nu a intrat în locuințele acestora”. Sunt oameni care spun că viitura ar fi luat și două mașini, dar pompierii au găsit doar o mașină luată de apă.

Reprezentanții ISU Basarab I Dâmbovița au transmis:

”Pentru gestionarea situației înregistrate au fost mobilizate forte de intervenție cu 3 autospeciale de intervenție și 3 motopompe. Pentru remedierea avariei la instalația de gaze acționează o echipă a operatorului de gaze. Pompierii împreună cu personal din cadrul fermei de cai au evacuat 17 cai într-o zonă mai înaltă, grajdurile fiind inundate.

În acest moment apa a început să se retragă. Au fost inundate 20 de gospodării în oraș Fieni, cartier Costești și 5 gospodării în satul Bădeni. (…) De asemenea, în zona acționează personal de la Primăria Fieni cu unelte și un buldoexcavator pentru curățarea și deblocarea șanțurilor de deșeurile lemnoase și aluviunile aduse de apă”.

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.