//
O NOUĂ EXPOZIȚIE LA MUZEUL DE ISTORIE – ”ARTA RESTAURĂRII” Reviewed by Momizat on . Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, aduce în fața publicului o nouă expoziție - „ARTA RESTAURĂRII”, orga Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, aduce în fața publicului o nouă expoziție - „ARTA RESTAURĂRII”, orga Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » O NOUĂ EXPOZIȚIE LA MUZEUL DE ISTORIE – ”ARTA RESTAURĂRII”

O NOUĂ EXPOZIȚIE LA MUZEUL DE ISTORIE – ”ARTA RESTAURĂRII”

O NOUĂ EXPOZIȚIE LA MUZEUL DE ISTORIE – ”ARTA RESTAURĂRII”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, aduce în fața publicului o nouă expoziție – „ARTA RESTAURĂRII”, organizată la Muzeul de Istorie, în perioada 14 – 26 mai 2022.

Expoziția include numeroase obiecte de patrimoniu, restaurate de membrii Laboratorului de Conservare – Restaurare din cadrul muzeului, multe dintre acestea fiind distinse cu premii la saloanele naționale de restaurare.

Într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Dâmbovița se arată: ”Expoziția va fi inaugurată pe 14 mai 2022, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. Această dată a fost aleasă special pentru a pune în valoare importanța restaurării și măiestria profesioniștilor din muzee. Artefactele etalate acoperă toate categoriile de patrimoniu, iar piesele sunt însoțite de ilustrație sugestivă, care prezintă toate etapele procesului.

Este o rară ocazie de a descoperi o activitate din culisele muzeului și de a prețui, o dată în plus, importanța muzeelor, ca deținătoare de bunuri de patrimoniu cultural.

Expoziția este deschisă zilnic, în intervalul orar 08:00 – 17:00, la sediul Muzeului de Istorie – Calea Domnească, nr. 189”, se precizează în comunicatul transmis de Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița.

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.