//
PRIMUL TUR DE SCRUTIN AL PREZIDENȚIALELOR – REZULTATELE DIN DÂMBOVIȚA Reviewed by Momizat on . Potrivit datelor anunțate de PSD Dâmbovița, Victor Ponta a obținut, la nivelul județului, 51,98% din numărul voturilor valabil exprimate (ceea ce înseamnă 123.9 Potrivit datelor anunțate de PSD Dâmbovița, Victor Ponta a obținut, la nivelul județului, 51,98% din numărul voturilor valabil exprimate (ceea ce înseamnă 123.9 Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » PRIMUL TUR DE SCRUTIN AL PREZIDENȚIALELOR – REZULTATELE DIN DÂMBOVIȚA

PRIMUL TUR DE SCRUTIN AL PREZIDENȚIALELOR – REZULTATELE DIN DÂMBOVIȚA

PRIMUL TUR DE SCRUTIN AL PREZIDENȚIALELOR – REZULTATELE DIN DÂMBOVIȚA

Potrivit datelor anunțate de PSD Dâmbovița, Victor Ponta a obținut, la nivelul județului, 51,98% din numărul voturilor valabil exprimate (ceea ce înseamnă 123.950 de voturi) în timp ce Klaus Iohannis s-a plasat pe locul al doilea, cu 23,47%, adică 55.961 de voturi. Toți ceilalți 12 candidați la fotoliul de președinte au obținut, împreună 24,55% din numărul voturilor.

Cele mai bune scoruri pentru Victor Ponta, în județul nostru, au fost obținute în localitățile:

Răscăieți – 71,92%

Costeștii din Vale – 69.88%

Gura Șuții – 69.62%

La categoria orașe, Titu se află în fruntea clasamentului alcătuit de PSD, cu 57.53% pentru Victor Ponta, în această localitate Klaus Iohannis obținând 18,26%. În orașul Găești, candidatul PSD-UNPR-PC a obținut 49,94%, în timp ce pentru candidatul ACL au votat 26,62 la sută dintre cetățenii prezenți la urne. Și la Răcari, Victor Ponta a câștigat în primul tur, scorul obținut aici ridicându-se la 46,51 la sută, în timp ce Klaus Iohannis a strâns 33,74 la sută din voturile exprimate.

De altfel, în afară de orașul Fieni, unde candidatul PSD-UNPR-PC s-a clasat pe locul al doilea cu 36,17%, în timp ce Klaus Iohannis a reușit un procent de 37,57%, în toate localitățile din județ, Victor Ponta s-a clasat pe primul loc în opțiunea de vot.

Adrian Țuțuianu a precizat, de altfel că procentul de 51,98 reprezintă cel mai bun scor obținut de PSD Dâmbovița în primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2000 încoace.

Bătălia cea mai importantă se va da însă pe 16 noiembrie, primul tur oferindu-le posibilitatea reprezentaților partidelor politice să se antreneze pentru ziua decisivă. PSD Dâmbovița va rezerva zilele de 4 și 5 noiembrie pentru o analiză interna, cu rezultatele primului tur de scrutin pe masă, urmând ca data de 6 noimebrie să însemne startul pregătirii pentru bătălia finală de  peste două săptămâni.

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.