//
TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL ARTELOR SPECTACOLULUI BABEL, LA FINAL. PROGRAMUL ULTIMEI ZILE Reviewed by Momizat on . DUMINICĂ, 11 iunie ora 11:00 Întâlnirile Babel, Q&A (actori, presă, invitați; deschise publicului) Moderator Sanda Vișan - Foaier TTB, 1h 30min Artiștii car DUMINICĂ, 11 iunie ora 11:00 Întâlnirile Babel, Q&A (actori, presă, invitați; deschise publicului) Moderator Sanda Vișan - Foaier TTB, 1h 30min Artiștii car Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL ARTELOR SPECTACOLULUI BABEL, LA FINAL. PROGRAMUL ULTIMEI ZILE

TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL ARTELOR SPECTACOLULUI BABEL, LA FINAL. PROGRAMUL ULTIMEI ZILE

TÂRGOVIȘTE: FESTIVALUL ARTELOR SPECTACOLULUI BABEL, LA FINAL. PROGRAMUL ULTIMEI ZILE

DUMINICĂ, 11 iunie

ora 11:00 Întâlnirile Babel, Q&A (actori, presă, invitați; deschise publicului) Moderator Sanda Vișan – Foaier TTB, 1h 30min

Artiștii care au jucat în ziua precedentă răspund la întrebările moderatoarei și ale publicului despre spectacole .

ora 16:00 ECHILIBRU FRAGIL (monodramă în limba engleză) – TTB, Romania – Sala Studio a TTB, 45min

Teatru, dans, acrobație, reflecţii asupra relaţiilor artistului cu lumea, singurătatea şi ambivalenţa actorului – iată numai câteva dintre temele propuse. Graniţa dintre glorie şi anonimat, dintre aparenţă şi realitate, dintre profan şi sacru, dintre viaţă şi moarte este la fel de subţire ca sârma pe care dansează acrobatul, iar mersul pe această linie fragilă presupune tot atâtea riscuri ca şi dansul pe sârmă.

ora 17:00 AMAL , regia Jawad al – Asadi, Ministerul Culturii Irak, Irak – Casa Sindicatelor, 1h

Piesa vorbeşte despre un subiect umanitar şi o criză ce afectează toate societățile, nu doar în lumea arabă. Irakul a trecut prin multe războaie şi crize politice majore. Femeile irakiene au început să se gândească serios dacă să mai aducă pe lume copii, doar pentru a fi ucişi cu brutalitate. Aceasta constituie o criză umanitară ce trebuie studiată, pentru că țările dezvoltate să găsească soluții.

Dr. Jawad Al-Asadi

S-a născut la Baghdad, în 1947. Are un doctorat în teatru, obținut la Sofia. Este considerat unul dintre cei mai importanți şi faimoşi regizori şi dramaturgi din Irak şi din lumea arabă. Deține Premiul Prințul Claus. Este fondatorul Teatrului Beirut din Liban. A fost tradus în engleză, franceză şi rusă.

ora 19:30 ÎMPĂRĂTEASA CHINEI – TTB, Târgoviște, România – Sala Mare a TTB, 2h

Împărăteasa Chinei este un spectacol dens despre putere, corupție, trădare, crimă, dar și despre feminitate, iubire și despre patriotismul greu de înțeles în secolul al XXI-lea.

Este un spectacol despre o femeie excepțională, inteligentă, puternică și seducătoare, care înțelege cu greu că se află la granița  unor mari prefaceri pe care nu le mai poate stăvili.

Cine va izbuti să pătrundă în povestea din spatele poveștii va înțelege că nimic din ce trăim azi nu e nou sub soare.

ora 21:30 Festivalul BABEL 2, Documentar Tudor Chirilă, O producție TVR, Sala Mare TTB, 52 min

Tudor Chirilă regizor în mai multe teatre din România, profesor al Facultății de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, predând cursuri de regie teatru și arta actorului de film, dar și producător al Societății Române de Televiziune (TVR) are mai multe premii obținute de-a lungul anilor în teatru și televiziune. Este unicul teleast din România care a reușit până acum să urce în topul audienței pe segment de grilă cu film documentar (conform măsurătorilor Kantar Media).

ora 22:30 Închiderea festivalului – Sala Mare a TTB

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.