//
APEL ISU BASARAB I DÂMBOVIŢA: NU MAI DAŢI FOC VEGETAŢIEI USCATE ŞI MIRIŞTILOR! Reviewed by Momizat on . În ultima perioadă, a crescut alarmant numărul incendiilor de vegetaţie, pompierii dâmboviţeni intervenind numai de la începutul acestei săptămîni pentru stinge În ultima perioadă, a crescut alarmant numărul incendiilor de vegetaţie, pompierii dâmboviţeni intervenind numai de la începutul acestei săptămîni pentru stinge Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » APEL ISU BASARAB I DÂMBOVIŢA: NU MAI DAŢI FOC VEGETAŢIEI USCATE ŞI MIRIŞTILOR!

APEL ISU BASARAB I DÂMBOVIŢA: NU MAI DAŢI FOC VEGETAŢIEI USCATE ŞI MIRIŞTILOR!

APEL ISU BASARAB I DÂMBOVIŢA: NU MAI DAŢI FOC VEGETAŢIEI USCATE ŞI MIRIŞTILOR!

În ultima perioadă, a crescut alarmant numărul incendiilor de vegetaţie, pompierii dâmboviţeni intervenind numai de la începutul acestei săptămîni pentru stingerea a 40 de incendii de vegetație și a unui incendiu de pădure. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Basarab I” Dâmboviţa atenționează cetățenii să nu mai dea foc vegetației uscate, miriștilor și resturilor vegetale, subliniind că aceste incendii pot distruge bunuri materiale şi se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti.

Reprezentanţii ISU Basarab I precizează: „În această perioadă, în afara misiunilor specifice, ISU ”Basarab I” Dâmbovița execută și misiuni în contextul limitării și combaterii pandemiei COVID-19, astfel: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport. În cazul în care forțele și mijloacele noastre sunt angrenate în stingerea acestor incendii de vegetație, există riscul să nu mai dispunem de personal și tehnică pentru a interveni la situațiile în care viața, sănătatea și bunurile cetățenilor chiar sunt puse în pericol”.

Pompierii reamintesc faptul că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 – 50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.