//
ÎNCEPÂND CU 1 OCTOMBRIE, TRENURILE DE CĂLĂTORI VOR CIRCULA DIN NOU PE RUTA TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA Reviewed by Momizat on . După mai bine de doi ani de discuţii, analize, calcule şi promisiuni, începând cu data de 1 octombrie va fi redeschisă, pentru călători, ruta de cale ferată Târ După mai bine de doi ani de discuţii, analize, calcule şi promisiuni, începând cu data de 1 octombrie va fi redeschisă, pentru călători, ruta de cale ferată Târ Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » ÎNCEPÂND CU 1 OCTOMBRIE, TRENURILE DE CĂLĂTORI VOR CIRCULA DIN NOU PE RUTA TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA

ÎNCEPÂND CU 1 OCTOMBRIE, TRENURILE DE CĂLĂTORI VOR CIRCULA DIN NOU PE RUTA TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA

ÎNCEPÂND CU 1 OCTOMBRIE, TRENURILE DE CĂLĂTORI VOR CIRCULA DIN NOU PE RUTA TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA

După mai bine de doi ani de discuţii, analize, calcule şi promisiuni, începând cu data de 1 octombrie va fi redeschisă, pentru călători, ruta de cale ferată Târgovişte – Pietroşiţa. Din 2013, când a fost închisă din motive de nerentabilitate, şi până acum, autorităţile judeţene şi parlamentarii au făcut mai multe demersuri pentru reluarea curselor pe această rută, desele schimbări de la vârful Ministerului Transporturilor obligându-i de câteva ori să reia discuţiile oarecum de la ”zero”. La jumătatea lunii septembrie, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, s-a aflat în Dâmboviţa, ocazie cu care a anunţat că pe 1 octombrie va putea fi consemnată redeschiderea acestui tronson foarte important pentru dâmboviţenii din zona de nord a judeţului.

Aşadar, mâine, 1 octombrie, garniturile de tren pentru călători se vor pune în mişcare, operatorul fiind SNCFR. Începând din data de 15 octombrie va intra pe traseu şi un operator privat.

Iată orarul anunţat pentru cursele de călători, care va fi în vigoare începând cu data de 15 octombrie

mersul trenurilor

Iată şi comunicatul postat astăzi pe site-ul companiei CFR Călători

Pietroșița revine pe harta CFR Călători

Începând cu 1 octombrie 2015, CFR Călători revine pe ruta Târgoviște  – Pietroșița, după ce, urmare a numeroaselor solicitări și demersuri din partea cetățenilor și a autorităților locale, a reluat în acest an circulația pe alte 4 rute : Timișoara Nord – Jimbolia, Târgu Neamț – Pașcani, Sighișoara – Odorhei și  Remetea Mică – Timişoara Nord.

După ce în ultimii ani CFR Călători a ieșit de pe anumite secții feroviare,  consider importantă revenirea pe o parte dintre acestea. Beneficiarii direcți sunt în primul rând navetiștii – elevii, studenții și persoanele al căror loc de muncă depinde de legătura cu localitățile limitrofe. Trenurile introduse pe toate aceste rute sunt accesibile pentru călători din punct de vedere al prețului la bilete. Operatorul naţional feroviar de pasageri, cu susținere din partea Guvernului, își îndeplinește astfel angajamentul față de societate, fiind un garant al libertății și al dreptului la mobilitate pentru toate categoriile de cetățeni”, a declarat Iosif Szentes – Director General CFR Călători.

Patru trenuri vor parcurge distanța Târgoviște – Pietroșița și retur în aprox. o oră şi vor deservi locuitorii tuturor localităţilor din parcurs (Doicești, Pucioasa, Fieni, etc), asigurându-le astfel legătura cu Bucureștiul și cu alte localități de pe harta feroviară a județelor Dâmbovița, Argeș, Prahova.

Acestea vor circula în regim Regio, un bilet clasa a 2-a costă  5,50  lei, un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii 115,50 lei, iar pentru elevi și studenți abonamentul lunar este 57,75  lei, aceștia beneficiind de 75% reducere din valoarea tarifului integral de transport.

CFR Călători mulțumește tuturor celor care prin faptul că își vor cumpără bilete de tren sau abonamente vor contribui nemijlocit la menținerea acestor trenuri în circulație.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. În punctele de oprire unde CFR Călători nu are case de bilete, călătorii au obligaţia de a-şi procura biletele de la conductorul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.