//
PEŞTERA IALOMIŢEI – UN FASCINANT SPECTACOL AL NATURII Reviewed by Momizat on . De o frumuseţe aproape ireală, Peştera Ialomiţei, aflată în inima Munţilor Bucegi, în versantul drept al Cheilor Peşterii, ne dezvăluie la fiecare pas imagini t De o frumuseţe aproape ireală, Peştera Ialomiţei, aflată în inima Munţilor Bucegi, în versantul drept al Cheilor Peşterii, ne dezvăluie la fiecare pas imagini t Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » PEŞTERA IALOMIŢEI – UN FASCINANT SPECTACOL AL NATURII

PEŞTERA IALOMIŢEI – UN FASCINANT SPECTACOL AL NATURII

PEŞTERA IALOMIŢEI – UN FASCINANT SPECTACOL AL NATURII

De o frumuseţe aproape ireală, Peştera Ialomiţei, aflată în inima Munţilor Bucegi, în versantul drept al Cheilor Peşterii, ne dezvăluie la fiecare pas imagini tulburătoare. Sunt cu adevărat uimitoare „sculpturile” în stâncă, dar şi imaginile care se nasc din jocul de lumini şi umbre. Procesul amplu de reabilitare a reuşit să scoată la lumină un fascinant spectacol al naturii, vizitatorii putând să admire acum acest loc în cele mai bune condiţii.

Legenda spune că, datorită încărcăturii deosebite, aceste locuri i-au atras pe daci, dar şi pe primii creştini, găsind aici refugiul călugării care căutau un loc de răgăciune. De altfel, se spune că şi Sfântul Apostol Andrei, cunoscut sub numele de Apostolul Românilor, ar fi poposit la Peştera Ialomiţei.

La jumătatea secolului al XI lea, Mihnea Vodă a ridicat, chiar la intrarea în peşteră, un schit de lemn, aici fiind aşezaţi să slujească nişte călugări bătrâni.

 Pe crucea de piatră din faţa Mănăstirii Peştera Ialomiţei stă scris: “S-a ridicat această Sfântă Cruce cu binecuvântarea Prea Fericitului Justinian – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – pe locul unde a fost prestolul bisericii Schitului Peştera de la Obârşia Ialomiţei, ctitorită, după tradiţie, de Voievodul Ţării Româneşti Mihnea cel Rău în anii 1508 – 1510 şi pentru a patra oară pârjolită de foc la 20. IV. 1961. Această Sfântă Biserică, cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, s-a zidit între anii 1993 – 1996, în timpul păstoririi Prea Fericitului Părinte Teoctist, Patriarhul României, Stareţ ostenitor fiind Prea Cuviosul Protosinghel Maxim Bădoiu. Sfântul Lăcaş a fost pictat de Mircea şi Maria Petrişor”.

PRIMA 5 pestera 4 PEST 1 Pest 2 PESTultima 5

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.