//
PODUL PESTE PÂRÂUL BIZDIDEL – PUCIOASA, A FOST VERIFICAT. CONCLUZIILE – ”DRAMATICE” Reviewed by Momizat on . Podul din beton armat, situat pe DN 71, la Km 63+894, peste pârâul Bizdidel, la intrarea în oraşul Pucioasa, a fost verificat recent, de o comisie tehnică din c Podul din beton armat, situat pe DN 71, la Km 63+894, peste pârâul Bizdidel, la intrarea în oraşul Pucioasa, a fost verificat recent, de o comisie tehnică din c Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » PODUL PESTE PÂRÂUL BIZDIDEL – PUCIOASA, A FOST VERIFICAT. CONCLUZIILE – ”DRAMATICE”

PODUL PESTE PÂRÂUL BIZDIDEL – PUCIOASA, A FOST VERIFICAT. CONCLUZIILE – ”DRAMATICE”

PODUL PESTE PÂRÂUL BIZDIDEL – PUCIOASA, A FOST VERIFICAT. CONCLUZIILE – ”DRAMATICE”

Podul din beton armat, situat pe DN 71, la Km 63+894, peste pârâul Bizdidel, la intrarea în oraşul Pucioasa, a fost verificat recent, de o comisie tehnică din cadrul Ministerului Transporturilor. Verificarea a fost făcută în urma demersurilor iniţiate în acest sens de conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi de câţiva parlamentari. Prezentând rezultatele comisiei, preşedintele Adrian Ţuţuianu a concluzionat: ”Avem nişte concluzii dramatice” şi asta pentru că, aşa cum a explicat mai departe, podul cu pricina este deteriorat şi nu mai este sigur pentru circulaţie. Preşedintele CJ Dâmboviţa a precizat: ”Coborârea talvegului şi deteriorările care au avut loc din anul 2013, până astăzi, impun următoarele măsuri:

– Desfăşurarea circulaţiei alternativ pe un singur sens situat în axul podului cu lăţimea de 3 metri, semnalizată conform normelor în vigoare;

– Dirijarea circulaţiei cu piloţi de circulaţie, care vor urmări în permanenţă să nu se afle două vehicule de mare tonaj pe pod, în acelaşi timp;

– Montarea indicatoarelor de restricţionare a vitezei la 30 Km/h şi a tonajului la 40 t.

Ne propunem să deviem circulaţia pe un alt traseu, unicul posibil este DN 71, DJ 712 B Lăculeţe – Vulcana Pandele – Brăneşti – Pucioasa, cu precizarea că aici vom avea dificultăţi de circulaţie cu autovehicule de mare tonaj, cu înălţime mare, pentru că ar trebui să treacă şi pe sub podul de sub calea ferată din Pucioasa, iar acest lucru nu este posibil. În paralel cu aceste măsuri care sunt provizorii, am discutat cu cei de la Drumurile Naţionale cu privire la executarea unei variante de  circulaţie, cu un pod provizoriu, varianta E de încărcare, pentru preluarea traficului”.

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că va cere şi o audienţă la primul-ministru şi la ministrul Transporturilor şi consideră că trebuie găsită o soluţie pentru obţinerea unui sprijin financiar:

”Voi cere şi o audienţă la primul ministru, voi face şi documentaţia necesară scrisă pentru primul ministru şi ministrul Transporturilor. Consider că trebuie găsită o soluţie cu sprijin financiar pentru a reface cât de cât drumul judeţean pentru că nici acela nu este în stare foarte bună. (…)  Al doilea lucru, o alocare de resurse financiare pentru realizarea studiului de fezabilitate şi începerea unei investiţii urgente”.

 prima poza trainica pod trainica 1 pod trainica 2

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.