//
PUCIOASA – AU FOST SEMNATE ALTE DOUĂ PROIECTE CU FINANŢARE EUROPEANĂ Reviewed by Momizat on . Aceste două noi contracte semnate fac parte din lotul de patru depuse în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 13. Ambele proiecte semnate pe 14 mai sunt foart Aceste două noi contracte semnate fac parte din lotul de patru depuse în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 13. Ambele proiecte semnate pe 14 mai sunt foart Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » PUCIOASA – AU FOST SEMNATE ALTE DOUĂ PROIECTE CU FINANŢARE EUROPEANĂ

PUCIOASA – AU FOST SEMNATE ALTE DOUĂ PROIECTE CU FINANŢARE EUROPEANĂ

PUCIOASA – AU FOST SEMNATE ALTE DOUĂ PROIECTE CU FINANŢARE EUROPEANĂ

Aceste două noi contracte semnate fac parte din lotul de patru depuse în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 13.

Ambele proiecte semnate pe 14 mai sunt foarte complexe și vizează:

– Primul proiect – „Reabilitarea, modernizarea și dotarea bibliotecii orășenești și reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video în orașul Pucioasa”.

„Clădirea bibliotecii (în care funcţionează şi dispeceratul sistemului de supraveghere video) va fi reabilitată şi modernizată, scopul nostru fiind acela de a-i reda strălucirea acestei clădiri simbol a orașului! Vor fi achiziţionate dotări necesare funcţionării bibliotecii la cele mai înalte standarde. Totodată, se va amenaja o parcare pentru bibliotecă și se vor asigura utilităţile necesare pentru funcţionarea ei.

În plus, se vor amenaja spaţiile publice urbane din jurul clădirii dispeceratului/bibliotecii: alei pietonale, spaţii verzi, mobilier stradal, un suport parcare biciclete”, a detaliat primarul orașului, Constantin Ana.

Valoarea acestui proiect este de 3.186.473,3 lei, iar cota de cofinanțare a orașului Pucioasa este de doar 2%.

– Al doilea proiect vizează construirea a trei blocuri de locuințe sociale, o investiție așteptată de mult timp în plan local.

„În condițiile în care nu reușim să devenim proprietari ai blocului Omnia, iar oamenii de acolo au nevoie de o soluție, proiectul presupune: vor fi construite 3 blocuri cu locuinţe sociale, cu un număr total de 21 apartamente şi 27 garsoniere.

Se vor amenaja și: o parcare, o platformă gospodărească şi un loc de joacă, se vor amenaja spaţiile publice urbane din zona blocurilor, spaţii verzi, vor fi reabilitate străzile Independenţei şi Glodeni 3 (Caloiești) şi va fi construită o punte pietonală care leagă cele două străzi”, a precizat edilul orașului stațiune.

Valoarea acestui al doilea proiect este de 20.252.517,32 lei din care cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este tot de 2%.

„Concluzia mea este simplă: Pucioasa începe să arate a oraș, spre satisfacția noastră, a tuturor celor care am muncit «pe brânci» aproape patru ani de zile”, subliniat primarul Constantin Ana.

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.