//
REABILITAREA ANSAMBLULUI BRÂNCOVENESC POTLOGI – OBIECTIV PRIORITAR Reviewed by Momizat on . Unul dintre cele mai importante repere ale patrimoniului cultural-istoric dâmboviţean (şi nu numai) este Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, acest loc încărca Unul dintre cele mai importante repere ale patrimoniului cultural-istoric dâmboviţean (şi nu numai) este Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, acest loc încărca Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » REABILITAREA ANSAMBLULUI BRÂNCOVENESC POTLOGI – OBIECTIV PRIORITAR

REABILITAREA ANSAMBLULUI BRÂNCOVENESC POTLOGI – OBIECTIV PRIORITAR

REABILITAREA ANSAMBLULUI BRÂNCOVENESC POTLOGI – OBIECTIV PRIORITAR

Unul dintre cele mai importante repere ale patrimoniului cultural-istoric dâmboviţean (şi nu numai) este Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, acest loc încărcat de istorie putându-şi căpăta strălucirea de odinioară graţie unui amplu proiect de reabilitare, finanţat cu bani europeni. Derularea procesului de restaurare nu a fost scutită de sincope, „istoria” proiectului consemnând o reziliere de contract şi o nouă etapă de achiziţie publică. Recent, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a vizitat şantierul de la Potlogi, pentru a vedea care este stadiul de implementare a proiectului. După turul  clădirilor aflate în proces de reabilitare, Adrian Ţuţuianu a declarat: „Din păcate, constat şi astăzi că foarte multe lucruri n-au fost rezolvate nici cu ocazia revizuirii proiectului. Sunt foarte multe chestiuni care ţin de arhitectură, care nu au fost rezolvate şi unde nu avem consultanţă în mod constant. În anul 2011, pe contractul de consultanţă, s-a plătit integral toată suma care ar fi trebuit eşalonată pe toată durata de derulare a contractului, iar cei care au luat suma refuză să vină să acorde asistenţa tehnică necesară. Am următoarea soluţie: să-i somez, dacă nu vin, să evaluez ceea ce n-au făcut, să angajam pe altcineva ca să putem să mergem mai departe cu partea de consultanţă.  Noi mai avem de lucrat până în luna noiembrie, şi fără detaliile oferite de proiectantul autorizat, n-o să poţi lucra mai departe. La un moment dat, constructorii se vor bloca„. 

Nu putem decât să sperăm că nu se va ajunge într-o astfel de situaţie, iar proiectul va fi dus la bun sfârşit. Îndrăznim să mai sperăm ca, din dorinţa de a-şi pune, într-un fel sau altul, amprenta în procesul de restaurare, proiectanţii sau constructorii nu vor schimba înfăţişarea iniţială a Ansamblului, mutilând -o astfel, pentru că ar fi cel puţin trist.

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.