//
TÂRGOVIŞTE: MII DE LUMÂNĂRI AU „REÎNVIAT” CALEA LUMINII Reviewed by Momizat on . În urmă cu 16 ani, la Târgovişte, avea să fie conturată pentru prima dată, din mii de lumânări, "Calea Luminii", care pornea de la statuia lui Mihai Viteazul, d În urmă cu 16 ani, la Târgovişte, avea să fie conturată pentru prima dată, din mii de lumânări, "Calea Luminii", care pornea de la statuia lui Mihai Viteazul, d Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » TÂRGOVIŞTE: MII DE LUMÂNĂRI AU „REÎNVIAT” CALEA LUMINII

TÂRGOVIŞTE: MII DE LUMÂNĂRI AU „REÎNVIAT” CALEA LUMINII

TÂRGOVIŞTE: MII DE LUMÂNĂRI AU „REÎNVIAT” CALEA LUMINII

În urmă cu 16 ani, la Târgovişte, avea să fie conturată pentru prima dată, din mii de lumânări, „Calea Luminii”, care pornea de la statuia lui Mihai Viteazul, din piaţa cu acelaşi nume, pe Bulevardul Carol I. Manifestarea, iniţiată de artistul plastic Mihai Şerbănescu, a impresionat prin încărcătura spirituală aparte, dată şi de momentul ales pentru organizarea sa: Joia Mare. De atunci, drumul de lumină este recreat în această zi din Săptămâna Patimilor, sute de târgovişteni reconstruind, din lumânări aprinse, ”Calea Luminii”.

Şi anul acesta, Joia Mare a readus sute de oameni în centrul municipiului, manifestarea debutând cu binecuvântarea ÎPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei. „Lumina înseamnă ceva ce dă perspectivă, care are sens. Şi nu orice lumină! (…) Eu vă vorbesc de lumina care străluceşte şi care transformă omul”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte. După cuvântul de învăţătură, târgoviştenii au aprins 2016 lumânări pe care le-au aşezat pe un traseu care a cuprins Catedrala Mitropolitană, Piaţa Mihai Viteazul şi Bulevardul Carol.

La manifestare, au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, primarul interimar al municipiului Târgovişte – Cristian Stan, alţe personalităţi, dar şi artistul plastic Mihai Şerbănescu – iniţiatorul proiectului.

DSC03071 DSC03077DSC03090

About The Author

Number of Entries : 1865

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.