//
TÂRGOVIŞTE – SINDICATUL „VALAHIA” ANUNŢĂ PROTEST LA „CROMSTEEL” Reviewed by Momizat on . COMUNICAT   Conflictul de munca declansat de Sindicatul Valahia la ASO CROMSTEEL SA va continua cu GREVA DE AVERTISMENT de doua ore, care va avea loc viner COMUNICAT   Conflictul de munca declansat de Sindicatul Valahia la ASO CROMSTEEL SA va continua cu GREVA DE AVERTISMENT de doua ore, care va avea loc viner Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » TÂRGOVIŞTE – SINDICATUL „VALAHIA” ANUNŢĂ PROTEST LA „CROMSTEEL”

TÂRGOVIŞTE – SINDICATUL „VALAHIA” ANUNŢĂ PROTEST LA „CROMSTEEL”

TÂRGOVIŞTE – SINDICATUL „VALAHIA” ANUNŢĂ PROTEST LA „CROMSTEEL”

COMUNICAT

 

Conflictul de munca declansat de Sindicatul Valahia la ASO CROMSTEEL SA va continua cu GREVA DE AVERTISMENT de doua ore, care va avea loc vineri 23 martie, intre orele 14,00 – 16,00. Salariatii vor intrerupe lucrul , se vor deplasa pe trotuarul din fata societatii si vor protesta timp de doua ore, actiunea publica fiind avizata de Primaria Targoviste.

Salariatii s-au saturat sa fie prost platiti, s-au saturat de regimul coercitiv si autoritar al conducerii societatii, s-au saturat sa fie penalizati permanent pentru orice abatere cat de mica , in conditiile in care salariile sunt foarte mici si conditiile de munca genereaza afectiuni grave de sanatate.

Salariatii s-au saturat sa vina la munca sanatosi iar apoi sa se imbolnaveasca si sa se  interneze datorita intoxicatiilor cronice cu mercur si crom, asta in conditiile in care societatea nu a incadrat locurile de munca in conditii deosebite si salariatii nu se pot pensiona mai devreme, conform legii.

Ingrijoararea salariatilor este justificata pentru ca folosirea tehnologiilor invechite, folosirea  cromului hexavalent a mercurului si a utilajelor generatoare de zgomot  in tehnologia de lucru, a dus la imbolnaviri profesionale grave. Salariati au fost diagnosticati cu intoxicatii cronice cu mercur, perforatii ale septului nazal prin expunerea la crom hexavalent, bronsite cronice ,  hipoacuzii si alte boli profesionale.

Salariatii s-au saturat de lipsa de respect si de apreciere pentru munca lor iar refuzul conducerii societatii de a majora salariile , in conditiile in care firma inregistreaza profituri uriase pe spinarea majoritatii  salariatilor care  sunt platiti cu salariul minim pe societate, este de neacceptat.

Revendicarile salariatilor sunt urmatoarele :

 1. Contract colectiv de munca pentru un an de zile, cresterea tuturor salariilor cu 500 lei pentru fiecare salariat precum si indexarea lor cu inflatia in luna ianuarie 2019.
 2. Implementarea unei grile se salarizare, a unui Regulament de promovarea si promovarea anuala a 35 % din numarul de salariati ;
 3. Acordarea sporului de vechime in munca, intre 5 % si 25 % ;
 4. Spor de 20 % pentru salariatii care lucreaza in sectorul galvanizare, de 15 % pentru restul halelor de productie unde este prezenta noxa crom, mercur sau zgomot, si 10 % pentru salariatii care tranziteaza aceste locuri de munca in timpul procesului tehnologic ;
 5. Plata serviciilor medicale pentru salariatii afectati de noxe ;
 6. Subventie pentru biletele de tratement/abonamentelor de transport , in valoare de 1500 lei / an ;
 7. Acordarea primelor sociale, proportional cu profitul realizat , astfel :
 • Prima de Paste – 970 lei
 • Prima de Craciun – 970 lei
 • Prima de Vacanta – 3000 lei
 • Prima de Ziua Metalurgistului – 600 lei

Daca nici dupa greva de avertisment nu vor fi solutionate revendicarile salariatilor, greva generala va fi declansata incepand cu miercuri 28 martie 2018, pe perioada nedeterminata.

Presedinte – Dragodanescu Nicolae

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.